Centrele de testare Covid vor fi închise

1410

Odată cu scăderea numărului de cazuri COVID-19, majoritatea centrelor de testare vor fi închise. Oamenii vor avea posibilitatea să depisteze infecţia cu virusul SARS-CoV-2 la cabinetele medicilor de familie, a anunțat ministrul Sănătății.
„În momentul în care vom avea această situaţie, vă daţi seama că vor mai rămâne câteva centre de testare, dar marea majoritate a testărilor, în mod evident, ar trebui realizată la medicii de familie care au, în momentul de faţă, instrumentele, inclusiv mecanismele financiare, pentru a realiza acest lucru”, a spus Rafila.
Medicii de familie vor avea posibilitatea să facă doar teste rapide. Spitalele vor îngriji în continuare pacienţi COVID-19 şi aici vor exista şi centre de testare PCR. „Dacă vor exista solicitări care răspund definiţiei de caz se pot testa fie prin apelarea ambulanţei, fie prin prezentarea la spitalele care vor trata în continuare această categorie de pacienţi. Gândiţi-vă că în spitalele de boli infecţioase vor rămâne astfel de centre de testare (RT – PCR)”, a mai spus Rafila.
Rata de infectare a scăzut în Gorj, ajungând luni la 5,28 cazuri la mia de locuitori. Cea mai mare incidență este în municipiul Târgu-Jiu – 8.76, aici fiind raportate peste 800 de cazuri noi de îmbolnăvire în ultimele două săptămâni.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here