Centre mobile de vaccinare în localități izolate

419

Douăzeci de centre mobile de vaccinare împotriva noului coronavirus, aflate în coordonarea Direcției medicale a Ministerului Apărării Naționale, acționează, de miercuri, în sprijinul autorităților locale din localități izolate sau greu accesibile.
Centrele mobile sunt organizate în containere asigurate de Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale, iar echipele își desfășoară activitatea în spații puse la dispoziție de autoritățile locale și asigură, la nevoie, vaccinarea persoanelor nedeplasabile la domiciliu.
Echipele vaccinatoare sunt formate din personal medico-sanitar din cadrul MApN (medici și asistenți medicali) și paramedici din cadrul DSU, în funcție de numărul de beneficiari și capacitatea spațiului de vaccinare amenajat în localitate.
Pentru județele Mehedinți, Dolj, Gorj și Olt, echipele și centrele mobile sunt arondate Spitalului Clinic Militar de Urgență „Dr. Ștefan Odobleja” Craiova.
Transportul echipamentelor și materialelor necesare procesului de vaccinare, precum și transportul vaccinurilor pentru fiecare echipă vor fi asigurate de MApN.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here