Centrală termică modernă pentru bolnavii de la Dobriţa

193

foto 021Pacienţii care sunt internaţi la Spitalul de Pneumoftiziologie de la Dobriţa nu vor mai suferi de frig. Dacă până acum, temperaturile au fost destul de scăzute şi bolnavii nu

aveau parte de căldură, de două zile a fost pusă în funcţiune noua centrală termică, managerul spitalului declarând că nu vor mai exista probleme cu încălzirea în unitate.

Până în prezent, timp de aproximativ o lună de zile de când frigul s-a instaurat şi în judeţul nostru, bolnavii internaţi în Spitalul de la Dobriţa se încălzeau fiecare cu ce putea şi asta pentru că noua centrală nu fusese încă pusă în funcţiune, calorifele rămânând reci. Acest lucru s-a schimbat însă, cu două zile în urmă investiţia în reabilitarea termică dovedindu-se a nu fi de pomană. Această reabilitare a beneficiat de resurse de finanţe din Fondul Elveţian de Contrapartidă, de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor precum şi de la Consiliul Judeţean Gorj. Acesta din urmă a contribuit cu 272 056 lei, suma totală a cheltuielilor ridicându-se la valoare ade 3 165 265 lei. „De data aceasta există condiţii de asigurare a agentului termic la standardele unei instituţii de sănătate şi cu costurile deja reduse. De anul acesta avem o centrală performantă. Mai este problemă cu racordarea apei calde, pentru că aceasta încă mai funcţionează pe scheletul vechii centrale”, a declarat Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj. Prin montarea noii centrale, cheltuielile au fost diminuate cu aproximativ 40 mii lei lunar.
Spitalul de la Dobriţa, modernizat
La Spitalul de Penumoftiziologie a fost înlocuită şi tâmplăria exterioară, lucrările fiind suportate în întregime de către Consiliul Judeţean Gorj, ajungând la suma de 103 856,30 lei. Spitalul de la Dobriţa va mai beneficia şi de un nou sistem de canalizare şi o staţie de epurare care vor fi finanţate de către Oficiul Mecanismului Financiar SEE de la Bruxelles. În total au fost realizate investiţii în valoare de 9 582 733 lei, din care Consiliul Judeţean Gorj a contribuit cu 2 239 247 lei.
Dorina Cioplea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here