Centrală termică modernă la Colegiul “Tudor Vladimirescu”

282

O centrală termică modernă va funcţiona din acest an şcolar la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din municipiul Târgu-Jiu. Noua investiţie a fost finalizată în această vară urmând a deservi toate sălile de clasă, anexele şi holurile unităţii de învăţământ.

Municipalitatea a efectuat în această vară o serie de lucrări de reparaţii şi investiţii la unităţile de învăţământ din Târgu-Jiu, astfel încât porţile noului an şcolar 2016-2017 care demarează luni, 12 septembrie, să se facă în bune condiţii pentru elevi. O investiţie deosebit de importantă a fost realizată la Colegiul Naţional “Tudor Vladimirescu”, acolo unde va fi pusă în funcţiune o centrală termică, ce va deservi întreaga unitate.
“Programul de reparaţii la unităţile de învăţământ din municipiu derulat pe perioada vacanţei de vară a fost finalizat. Practic în aceste zile se fac ultimele retuşuri, curăţenia în sălile de clasă şi în celelalte spaţii ale unităţilor de învăţământ. Lucrările executate au vizat întrunirea condiţiilor igienico-sanitare, dar şi modernizarea spaţiilor interioare, baze sportive, înlocuirea ori revizuirea instalaţiilor tehnico-sanitare, dar au fost şi lucrări de modernizare, îmbunătăţirea sistemelor de încălzire la unele unităţi de învăţământ. Astfel au fost lucrări de reparaţii ale acoperişurilor, pardoseli, amenajări spaţii interioare, baze sportive, au fost realizate şi lucrări care au privit reabilitarea sistemelor de încălzire, spre exemplu la Şcoala Generală Sf. Nicolae au fost reabilitate reţelele termice de incintă, la Şcoala Generală «Voievod Litovoi» a fost reabilitat întreg sistemul de încălzire privind realizarea centralei termice şi a instalaţiilor aferente care au înlocuit vechiul sistem de încălzire bazat pe sobe pe gaze, iar una dintre cele mai importante lucrări executate în acest an este la Colegiul Naţional «Tudor Vladimirescu». A fost un volum mare de lucrări, cu condiţii specifice de realizare ţinând cont de importanţa construcţiei. Este vorba de reabilitarea sistemului de încălzire astfel încât, începând cu noul an şcolar, încălzirea va fi asigurată de centrala termică şi instalaţiile termice aferente care vor conduce nu numai la îmbunătăţirea microclimatului din interior, ci şi la reducerea cheltuielilor privind energia. Investiţia a avut o valoare de 1,2 milioane de lei, fiind finanţată prin Ministerul Educaţiei, cu co-finanţare de la bugetul local”, a declarat şeful Serviciului Investiţii din cadrul Primăriei Târgu-Jiu, Raul Chiriac.

centrala2Confort şi reducerea costurilor
Şi conducerea Colegiului “Tudor Vladimirescu” crede că noua investiţie de anvergură va duce la scăderea costurilor lunare de încălzire. “Dacă ne gândim că sunt 1.500 de elevi şi 100 de profesori şi spaţiul este mare pentru şcoală, putem spune că noua investiţie ne ajută foarte mult. Probabil vom face o economie importantă la consumul de gaz şi, în al doilea rând, va creşte confortul din şcoală. Vom avea căldură şi pe holuri. E o mare realizare şi de mult ne luptam să rezolvăm această problemă. Mă bucur că am reuşit începând cu anul acesta şcolar să finalizăm lucrarea. Sunt mai multe lucrări care s-au făcut, accesul dinspre Şcoala nr. 8 spre cămin, modernizarea unui spaţiu unde am mutat întreg ciclul primar, deci s-au făcut investiţii serioase în acest an la CNTV, cu sprijinul Ministerului Educaţiei şi cu co-finanţare de la bugetul local”, a declarat Dorin Taşcău, directorul unităţii de învăţământ.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here