Centenarul „Maria Lătăreţu”, la final

489

10Manifestările culturale desfăşurate cu ocazia Centenarului „Maria Lătăreţu” se încheie astăzi. Evenimentul care marchează finalul centenarului are loc la Muzeul Judeţean, începând cu ora 10:00.

Organizatorii au pregătit momente artistice de neuitat, pentru a o celebra încă o dată pe marea privighetoare a cântecului gorjenesc şi românesc.

Centenarul „Maria Lătăreţu” a prilejuit o serie de manifestări care au debutat încă de la începutul anului. „Am început sărbătoarea privighetorii nepereche încă din 10 februarie 2011, apoi a continuat la Chişinău pe data de 31 martie, după care, pe data de 13 august 2011, chiar în bătătura casei-muzeu de la Bălceşti am susţinut prima ediţie a Festivalului Copiilor „Maria Lătăreţu”, enumera Dorin Brozbă câteva dintre evenimentele organizate cu această ocazie. Manifestările culturale desfăşurate în acest an, în memoria privighetorii Maria Lătăreţu, au fost mult mai multe, toate fiind de o valoare şi o importanţă imposibil de măsurat în cuvinte.

Final de neuitat

Astăzi, 8 decembrie 2011, are loc ceremonia de încheiere a manifestărilor culturale Centenar „Maria Lătăreţu”. Evenimentul se desfăşoară la Muzeul Judeţean Gorj, la ora 10:00. Vor fi prezenţi şi îi vor încânta pe participanţi, copiii premiaţi în competiţiile folclorice. Totodată, cu acest prilej va fi lansat pe piaţă şi albumul muzical „Pe marginea Jiului”, al talentatei Roxana Croitoru. Copila de doar 11 ani a imprimat pe acest album 12 cântece gorjeneşti. Organizatorii evenimentului de astăzi promit multe alte surprize, pe care le vom prezenta în următorul număr al cotidianului nostru.

Minodora Sucea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here