Cele mai talentate “privighetori”, premiate la Festivalul naţional de folclor al copiilor Maria Lătăreţu

296

Cea de-a VI-a ediție a Festivalului Național de Folclor al Copiilor ”Maria Lătărețu” s-a desfășurat săptămâna trecută. Muzeul Județean Gorj ”Alexandru Ștefulescu” a găzduit evenimentul, ediția din acest an fiind un real succes, la fel ca și cele anterioare. Marele premiu a ajuns în Olt.
Festivalul Naţional de Folclor al Copiilor Maria Lătăreţu, ajuns în acest an la cea de-a VI-a ediţie şi-a desemnat câştigătorii, la sfârşitul săptămânii trecute.
Juriul a decis ca Marele premiu şi trofeul festivalului să ajungă la Roberta Buzurin, de 12 ani din Slatina, judeţul Olt. Premiul I a fost câştigat de Denisa Elena Cava, de 13 ani din Rovinari, de la Şcoala Populară de Artă. Premiul al II-lea a fost obţinut de Elisa Andra Popovici, de 8 ani, din Balş, judeţul Olt. De asemenea, premiul al treilea a revenit Mariei Fernanda Platzner, de 12 ani, din Târgu-Jiu, de la Şcoala Populară de Artă şi Palatul Copiilor din Târgu-Jiu.
La festival a fost prezentă și Ioana Lătărețu, nora celebrei “privighetori”, care a donat Gorjului toate lucrurile care au aparținut Mariei Lătărețu, acestea găsindu-se acum la casa memorială de la Bălcești.

1 COMENTARIU

  1. Am participat si eu la acest frumos eveniment ocazie cu care am facut mai multe fotografii care au fost postate pe Facebook si constat cu mare bucurie ca una din fotografiile facute de mine cu aceasta ocazie a fost pusa in acest articol a ziarului GORJEANUL .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here