Cele mai scumpe alegeri. Cât costă scrutinul la Gorj!

1183

Alegerile prezidențiale din acest an costă în jur de 150 de milioane de euro. Sunt cele mai scumpe alegeri de până acum, a anunțat președintele Autorității Electorale Permanente. Peste cinci milioane de lei i-au fost alocate județului Gorj pentru desfășurarea în bune condiții a celor două tururi de scrutin. Cei mai mulți bani se vor cheltui pentru plata indemnizațiilor membrilor birourilor electorale ale secțiilor de votare.

„Sunt cele mai scumpe alegeri, pentru că vorbim de 835 de secţii de votare în străinătate, faţă de 441, faţă de 390, câte erau acum cinci ani în străinătate şi procesul de votare în străinătate este costisitor, dar este costisitor şi în ţară. Din 150 de milioane de euro, 50 de milioane aproape sunt în străinătate, dar 100 de milioane în ţară. Sunt destul de mulţi bani”, a spus Constantin-Florin Mituleţu-Buică, președintele Autorității Electorale Permanente.
Județului Gorj i-au fost alocate, pentru ambele tururi de scrutin, peste cinci milioane de lei. Astfel, pentru bunuri și servicii, respectiv confecționarea tipizatelor, transportul buletinelor de vot, confecționarea tușierelor, ștampilelor de control și a celorlalte materiale necesare procesului de vot, dotarea Biroului Electoral Județean Gorj, cheltuieli de protocol și de transport pentru președinții, locțiitorii și operatorii secțiilor de votare, Gorjul a primit 343 mii lei. Cei mai mulți bani vor merge către membrii birourilor electorale ale secțiilor de votare. „Pentru plata indemnizațiilor, am primit suma de 4.903 mii lei, pentru ambele tururi de scrutin”, a anunțat Corina Belteu, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Gorj.
Indemnizațiile brute acordate președinților, locțiitorilor secțiilor de vot și ale operatorilor de calculator sunt de 950 de lei la primul tur și 570 de lei pentru un eventual tur doi. Membrii secțiilor de vot vor primi o indemnizație brută de 500 de lei pentru primul tur și 300 de lei pentru un eventual tur doi.
În Gorj vor fi amenajate 331 de secții de votare, cele mai multe fiind în municipiul Târgu-Jiu.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here