Cele mai importante case de licitaţii de artă din ţară sunt în vârf de sezon

311
Se apropie sărbătorile şi cadourile de mii sau zeci de mii de euro sunt mai căutate decât în restul anului. Iar oferta pare să ignore criza şi cuprinde sute de tablouri sau sculpturi se mnate de autori importanţi.

Calendarul licitaţiilor cuprinde în acestă perioadă patru licitaţii la casa Alis, două la GoldArt şi una grandioasă, la Artmark. Lista autorilor este impresionantă: Nicolae Tonitza, Petraşcu, Pallady, Ciucurencu, Corneliu Baba, Iosif Iser, Ion Ţuculescu sau Marcel Iancu.
Preţurile variază de la câteva sute de euro, la aproape 40.000 de euro. Oferta e foarte tentantă dacă luam în considerare că topul celor mai bine vândute zece lucrări de artă din România cuprinde tablouri între 60 şi 160.000 de euro. Tonitza este prezent cu o guaşă- Portret în peisaj, estimat la 8200 de lei, Pallady cu mai multe desene, printre care şi un autoportret- estimat la 3200 de lei, iar Corneliu Baba cu două studii de nud, estimate la 1500 de euro.
O pictură a lui Ion Ţuculescu, Iarnă la Costeşti, este estimată la 35 de mii de euro, o sculptură în lemn a lui Mircea Roman- Fata cu prelată neagră, la 5.000 de euro, iar pânza Bărci la Veneţia, semnată Nicolae Dărăscu, porneşte de la 40.000 de lei. Vârful ofertei este un tablou de Nicolae Grigorescu, Ţărăncuţă cu basma albă, ulei pe lemn, estimat la 150.000 de lei.
Selecţie realizată de DANIELA SCAFEŞ

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here