Cele două contestații la concursul pentru Centrul Social Motru au fost respinse

316

Concursul pentru cele 10 posturi vacante de la Centrul Social Motru s-a finalizat vineri, astăzi fiind ultima zi în care participanții la proba de interviu mai pot face contestații legat de punctajul obținut. În ce privește proba scrisă, pentru aceasta s-au făcut doar două contestații, care au fost respinse însă de comisia care nu ar întruni condițiile legii, pe motiv că membrii acestui for nu ar avea pregătire profesională și experiență în domeniul celor două posturi, de consilier juridic și administrator. Contestatarii intenționează să se adreseze instanței pentru nerespectarea procedurii de concurs.

Postul de consilier juridic debutant al noului Centru Social Motru a fost câștigat, așa cum se vehiculase, de soția consilierului PNL, Pintea Tănăsescu. Acesta a obținut 50 de puncte la proba scrisă și 62,66 de puncte la interviu, fiind singură la această probă, o medie de 112 puncte, nota finală fiind de 5,6. Pentru postul de jurist au trecut de proba dosarul 14 candidați din 15, dar la proba scrisă s-au prezentat doar 7. Candidata Luminița Tănăsescu-Pintea a obținut cel mai mare punctaj, adică 50 de puncte, adică nota 5,00.
În ce privește postul de administrator, 12 au trecut de proba dosarelor, dar câștigător a fost declarat Raul Benga, candidat al PNL pe lista de consilier local la Motru. Benga a obținut 88,66 de puncte la proba de interviu, contracandidata sa luând doar 63 de puncte.
Cele două posturi au fost contestate de participanții la proba scrisă, dar ambele au fost respinse de membrii comisiei, fără ca documentele să fie semnate de cei care fac parte din acest for. Unul dintre contracandidați a sesizat deja Prefectura Gorj.
Primarul municipiului Motru, Gigel Jianu, a declarat, joi, că în opinia sa concursul în cauză a fost unul corect și transparent, iar contestatarii doar persoane slab pregătite, lucru care a stârnit nemulțumirea celor doi contestatari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here