Cel mai ingenios mod de încălzire pentru casele în stil rustic sau scandinav

1282

Cum iarna s-a instalat pe deplin, acum e momentul perfect să ne interesăm de moduri inventive și avantajoase de încălzire pentru casele noastre. De la diverse calorifere până la o centrală pe lemne, aveți o mulțime de posibilități din care să alegeți. Însă, dacă vă doriți ca modul de încălzire să fie și potrivit cu design-ul interior al casei dumneavoastră, dar nu știți ce să alegeți, atunci rămâneți cu noi. În rândurile ce urmează vrem să vă ajutăm pe această cale prin a vă vorbi despre soba teracotă, un mod ingenios, elegant și rustic de încălzire pentru locuințele de pretutindeni. Să începem!
Dacă sunteți adeptul excursiilor la munte și plimbărilor prin natură, atunci înseamnă că vă doriți să aduceți cât de mult posibil din pasiunea dumneavoastră și în design-ul casei, nu-i așa? Ei bine, pentru aceasta trebuie să optați pentru un design interior de tip rustic sau scandinav. Accentele lemnoase de culori naturale împreună cu elementele minimaliste ale stilurilor în cauză vor face ca locuința dumneaovastră să fie ca scoasă din povești. Vă veți simți de parcă sunteți în vacanță tot timpul, datorită design-ului ales. Astfel, cu cât adăugați mai multe decorațiuni și piese de mobilier în același stil, cu atât vă veți aduce pasiunea pentru drumeții mai aproape de viața de zi cu zi. De aceea, considerăm necesar să vă vorbim și despre o metodă clasică de încălzire ce se va potrivi la perfecție într-un astfel de cadru montan, și anume soba teracotă. Aceasta nu numai că va acționa drept calorifer sau centrală în casa dumneavoastră, dar se va și potrivi de minune cu design-ul interior. Aveți două posibilități: fie alegeți o sobă cu plită, pe care o încadrați în bucătărie, fie alegeți o sobă obișnuită, pe care o încadrați precum un șemineu modern, în living. Tot ce contează este aspectul final pe care doriți să îl obțineți, de aceea vă recomandăm să vă sfătuiți cu cineva drag pentru a face alegerea perfectă. În continuare, o să vă vorbim despre utilitatea teracotei și tipurile de sobe pe care le puteți alege, pentru ca dumneavoastră să faceți cea mai bună decizie.

  • Materialul

Soba teracotă se remarcă datorită durității, utilității și aspectului său lucios. Acest material este conceput special pentru a fi rezistent și a se încălzi la temperaturi înalte, funcție ce îl face perfect pentru o sobă modernă. Putem spune că teracota este și versatilă, deoarece sobele în cauză vin într-o paletă de patru culori neutre, ce se vor potrivi oricărui aranjament interior. Puteți alege dintre următoarele culori: alb, bej, maro sau negru. În funcție de design-ul casei dumneavoastră, soba aleasă cu siguranță va scoate aspectul rustic sau scandinav în evidență și vă va face să vă simțiți de parcă locuiți într-o cabană de la munte.

  • Versatilitatea

O sobă teracotă poate fi extrem de utilă. Acest lucru se remarcă nu numai datorită alimentării cu mai multe tipuri de combustibil, ci și datorită modelelor din care puteți alege. Mai întâi de toate, aflați că o astfel de sobă vă permite alimentarea fie cu lemne, fie cu peleți sau cărbuni. Alegeți combustibilul preferat în funcție de nevoie și cu siguranță veți obține o metodă de încălzire sigură și stabilă. În al doilea rând, aflați că puteți opta fie pentru o sobă simplă, fie pentru una cu plită. Dacă vă doriți ca livingul dumneavoastră să fie de basm, să vă simțiți înconjurat de izul montan și să scoateți în evidență design-ul interior al casei, atunci alegeți soba simplă ce ajută doar la încălzire. Poziționați-o într-unul din colțurile camerei și veți vedea cum întreaga încăpere va căpăta o imagine rustică dar și modernă în același timp, datorită aspectului contemporan al sobei. Veți remarca detaliile minimaliste din teracotă dar și geamul de sticlă din zona de alimentare ce se vor îmbina perfect cu restul decorațiunilor din casa dumneavoastră. Pe de altă parte, dacă vă doriți să profitați de versatilitatea acestui mod de încălzire, atunci puteți alege și soba teracotă cu plită. Aceasta se va potrivi de minune în bucătărie, fiind un dispozitiv 2 în 1: pentru gătit și pentru încălzire. Plita în cauză poate dispune de până la patru ochiuri, perfecte pentru gătitul exact pe placul familiei. Veți putea prepara turte pe foc, cartofi copți, mâncăruri tradiționale și nu numai. Aveți o mulțime de posibilități. Tot ce vă rămâne de făcut este să vă decideți asupra aspectului pe care vi-l doriți și să potriviți soba cu nuanțele casei, pentru un plus de eleganță și stil. După cum vă spuneam și la început, teracota dispune de patru culori neutre care vă vor face locuința să strălucească. Dacă vă doriți o casă cât mai minimalistă și modernă, atunci alegeți fie soba albă, fie pe cea bej. Însă dacă vreți să scoateți și mai mult în evidență aspectul scandinav, montan, atunci optați pentru cea maro sau neagră. Cu siguranță vă veți împresiona atât familia cât și prietenii.
Acestea fiind spuse, iată-ne ajunși la final. Sperăm că informațiile aflate v-au convins de ingeniozitatea sobei din teracotă și că acum puteți lua decizia perfectă fără să vă gândiți prea mult. Pentru și mai multe sfaturi de asortare sau alegere, nu ezitați să navigați mediul online. Vă dorim happy shopping și redecorare plăcută!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here