Cei trei angajați ai RAR Gorj, puși sub control judiciar după o noapte de arest

567

Cei doi ingineri și un mecanic de la Registrul Auto Român Gorj, reținuți marți, alături de reprezentantul unei firme de intermediere, au fost eliberați miercuri seara. Aceștia sunt acuzați că ar fi comis infracțiuni de corupție, privind înmatricularea unor maşini aduse din Anglia. Cei patru suspecți au fost plasați sub control judiciar.
”Marți, ofițerii DGA– Serviciul Județean Anticorupție Gorj, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, au organizat și efectuat activitatea de prindere în flagrant a unei persoane fără calitate specială, angajat al unei instituții publice, care a primit cu titlu de mită suma de 710 lei de la reprezentantul unei societăți comerciale de intermediere înmatriculări autovehicule, în scopul obținerii avizului de inspecție tehnică a unui autovehicul achiziționat din Anglia, care nu respecta condițiile tehnice”, se precizează într-un comunicat de presă al DGA. După flagrant, anchetatorii au efectuat șase percheziții domiciliare la RAR Gorj, la societatea comercială care are ca obiect de activitate înmatricularea autovehiculelor, precum și la domiciliile unor persoane de pe raza judeţului.
”Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat faptul că, angajați ai unei societăți comerciale din județ sunt implicați în activităţi de intermediere a înmatriculării unor autovehicule cu sprijinul unor lucrători din cadrul unei instituții publice specializate, aceştia din urmă încălcând prevederile legale cu privire la îndeplinirea atribuţiilor de serviciu referitoare la identificarea, omologarea și acordarea dreptului de a circula pe drumurile publice unor autovehicule ce prezintă defecțiuni tehnice sau nu au reglate farurile pentru Europa, fiind cumpărate din Anglia”, au mai precizat reprezentanții DGA.
L.F.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here