Ceartă cu înjurături la Teleşti! – Directorul bătăuş, în conflict cu primarul Bîldea

160

deschidereOctavian Cornoiu, directorul Şcolii Generale din Teleşti, cunoscut gorjenilor ca urmare a incidentului din ianuarie, în urma căruia acesta a fost sancţionat disciplinar, pe motiv că a lovit un elev, a intrat recent într-un nou scandal.

De data acesta, Cornoiu susţine că el este victima, iar cel care l-a agresat, verbal însă, ar fi fost primarul comunei Teleşti, Romulus Bîldea. Edilul local neagă însă acest lucru, şi susţine că el nu a făcut decât să îi explice directorului de şcoală că îşi depăşeşte atribuţiile, bănuind chiar că acesta îşi pregăteşte campania electorală atacându-l pe edilul în exerciţiu. Totul a pornit de la lucrările de renovare a două şcoli de pe raza comunei, Cornoiu motivând că primarul nu s-ar ocupa de acest aspect, în timp ce Bîldea susţine exact contrariul.

Directorul Şcolii Generale Teleşti, Octavian Cornoiu, profesor de sport în cadrul unităţii de învăţământ susţine că joia trecută ar fi avut conflictul în cauză cu primarul localităţii. “În incinta unităţii de învăţământ pe care o conduc, în prezenţa mai multor persoane, cetăţeanul Romulus Bîldea, primarul comunei, mi-a adresat o «ploaie» de insulte şi injurii necitabile, în urma unei izbucniri nervoase necontrolate”, susţine Cornoiu care explică şi de unde ar fi izbucnit acest conflict. “Totul a pornit de la o discuţie de principiu, în care am evidenţiat timpul scurt care a mai rămas până la începutul noului an şcolar şi starea necorespunzătoare a lucrărilor ce trebuie efectuate în şcoli, în vederea deschiderii noului an de învăţământ. Şcolile nu sunt pregătite aşa cum trebuie să îi aştepte pe copii, în condiţiile în care va trebui să funcţionăm cu efective mari de elevi, în două dintre structurile arondate, Şcoala din Teleştii de Jos şi Şcoala Şomăneşti”, completează directorul Cornoiu.

Bîldea contraatacă

Varianta expusă de Cornoiu este contestată însă de primarul comunei Teleşti, care susţine, în schimb, că discuţiile în contradictoriu au pornit de la faptul că directorul şcolii i-a trimis o sesizare în scris în care transmitea că la şcoli ar trebui să se facă lucrări anunţând că vine cu anumite firme care să le efectueze. “Directorul Cornoiu şi-a depăşit atribuţiile de serviciu. El nu este ordonator de credite şi nu poate să decidă ce firme şi unde trebuie să efectueze lucrări. Apoi el nu a spus tot, deoarece a cerut să se întrunească Consiliul de Administraţie al şcolii pentru a se decide vânzarea unor materiale de construcţii rezultate ca urmare a lucrărilor de renovare de la unitatea de învăţământ. I-am explicat că nu poate face asta deoarece rolul său este de dascăl nu de ordonator de credite. Aceasta este sarcina Consiliului Local să inventarieze materialele şi să decidă dacă le înstrăinează sau nu. Apoi, a vrut el să angajeze firme care să facă lucrările la şcoli, când trebuia să ştie că nu poate face asta”, a declarat Romulus Bîldea. Primarul susţine că, în ciuda scandalurilor în care a fost implicat, Cornoiu a intrat “prea repede în campania electorală”, creând astfel un scandal artificial. Edilul aminteşte însă de scandalul real în care a apărut directorul de şcoală, după ce Octavian Cornoiu a fost filmat cu un telefon mobil în timp ce lovea un elev. Pentru acest incident, Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj l-a sancţionat disciplinar pe managerul şcolii din Teleşti. Şi atunci, acesta a dat vina pe edilul local Bîldea, că s-ar afla în spatele acuzaţilor părinţilor.

Cornoiu vrea ca localnicii să treacă de partea sa

Directorul şcolii nu spune nimic însă despre partea de adevăr relatat de edilul local dar menţionează că “în loc de soluţii realizabile, dumnealui(n.r. Romulus Bîldea) a trecut la ameninţări şi expresii ordinare din vocabularul de mahala”. Cornoiu menţionează, de asemenea, că vorbele primarului l-ar fi făcut să realizeze că edilul local are educaţie puţină şi “o lipsă totală de bun simţ”. Mai mult, Cornoiu susţine că urmare a acestui aşa-zis comportament ar trebui “să-l arate gestul(n.r. primarului) cu degetul la obraz”.

Bîldea: “Să îşi facă orele lui de sport”

În replică însă, primarul comunei Teleşti susţine că el este mult mai educat decât directorul Cornoiu, care a fost detaşat special de Băleşti la Teleşti, de un an de zile, parcă special să îi creeze lui disconfort. “L-au aruncat de la Băleşti la Teleşti, are o sancţiune disciplinară că a lovit un elev şi tot el susţine că eu nu ştiu să îmi fac treaba. Să îşi facă mai bine orele lui de sport, să candideze împotriva mea că ştiu că asta vrea, deşi nu ar obţine nici 20 de voturi, şi să nu uite că nici măcar părinţii nu l-ar vota”, a subliniat primarul. “Am studii mai multe decât domnia sa şi destul de multă experienţă în administraţia publică”, a mai spus primarul.

Discuţii la IŞJ Gorj pe tema “Cornoiu”

Edilul comunei Teleşti susţine că ar fi cerut recent schimbarea din funcţie a lui Cornoiu la Inspectoratul Şcolar şi că va avea şi zilele următoare o discuţie cu conducerea IŞJ Gorj pe tema “transferului” efectuat în cazul directorului şcolii generale. “Prejudiciază imaginea şcolii şi a Inspectoratului Şcolar, dar atâta îl duce capul, ce să îi ceri. Intră permanent în scandal, sau dacă nu îl face”, a mai spus Bîldea.

Motiv de ceartă?!

“Îşi caută motive permanent, dar nu are dreptate în privinţa şcolilor. Una dintre şcoli este în renovare, avem 25 de miliarde pentru lucrări dar acestea se vor termina abia anul viitor. Elevii a trebuit să îi împărţim la alte două şcoli până se termină lucrările. În rest, lucrările le facem şi din sponsorizări, că suntem comună mică. Directorul Cornoiu îşi caută motive de campanie electorală. El poate candida împotriva mea, că eu nu am nicio treabă cu el, dar până atunci să îşi vadă de sarcinile sale de serviciu”, a declarat primarul.

Romulus Bîldea menţionează însă că nu ştie cu ce partid “fraternizează” însă directorul de şcoală, deşi Cornoiu are o funcţie oferită de conducerea pedelistă a IŞJ Gorj. “Poate să candideze de unde vrea. Poate să îşi caute partid care să îl accepte, nu este treaba mea, el să îşi vadă însă de fişa postului său şi să lase proiectele demarate în mandatul meu”, a conchis edilul din Teleşti.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here