Ceai fierbinte, pentru angajaţii care lucrează în aer liber

174

Din cauza faptului că ne aflăm sub incidenţa unui Cod Galben de ninsori şi vânt, angajatorii care lucrează cu angajaţi în aer liber trebuie să le asigure acestora nişte condiţii minimale. Inspectorii ITM Gorj vor efectua controale la firmele şi unităţile din judeţ pentru a vedea dacă există probleme la acest capitol. Patronii sunt obligaţi, conform legii, ca în zilele de ger să le ofere angajaţilor ceai fierbinte dar şi mai multe perioade de repaus în spaţii încălzite şi echipamente de protecţie.

La temperaturi scăzute, extreme chiar, angajatorii trebuie să asigure următoarele măsuri minimale pentru menţinerea stării de sănătate a salariaţilor care lucrează în aer liber. “Angajatorii trebuie să distribuie ceai fierbinte în cantitatea de 0,5- 1 litru pentru o persoană, acordarea de pauze pentru refacerea capacităţii de termoreglare, scop în care se vor asigura spaţii fixe sau mobile cu microclimat corespunzător. De asemenea, asigurarea echipamentului individual de protecţie. Patronii care nu pot asigura condiţiile prevăzute de lege vor lua, de comun acord cu reprezentanţii sindicatelor sau cu reprezentanţii aleşi ai salariaţilor, după caz, următoarele măsuri: reducerea duratei zilei de lucru; întreruperea colectivă a lucrului cu asigurarea continuităţii activităţii în locurile în care aceasta nu poate fi întreruptă, potrivit prevederilor legale. Măsurile prevăzute se vor stabili dacă temperaturile extreme se menţin pe o perioadă de cel puţin două zile consecutiv”, a precizat Gheorghiţă Cusma, purtător de cuvânt în cadrul ITM Gorj.
A.B.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here