Cea mai slabă clasare din istorie pentru echipa de handbal

1186

România a fost învinsă, în ultimul meci de la CE de handbal, de campioana mondială en-titre, Olanda, și-a încheiat pe locul 6, ultimul din grupă, competiția. De asemenea, trupa condusă de Bogdan Burcea a ocupat locul 12 la general, fiind consemnată cea mai slabă clasare a sa din istoria participărilor la CE. ,,Rezultatul este o consecinţă a ce s-a întâmplat în ultimii ani la echipa naţională şi în handbalul feminin românesc. Putem lua bun faptul că nişte jucătoare au avut oportunitatea să se exprime, să capete mai multă încredere. Trebuie să privim către viitor, trebuie făcut ceva faţă de fetele tinere. Trebuie să ajutăm ca ele să poată continua, putem privi spre viitor cu încredere. Există fete care pot susţine rezultatele echipei naţionale. Handbalul feminin românesc a hrănit România mulţi ani cu rezultate, dar trebuie să recunoaştem că, cel puţin la acest European, nu am reuşit, iar neinspiraţia ne-a văduvit de rezultate”, a fost prima reacție a selecționerului nostru. Bogdan Burcea a declarat că nu ține cu dinții de scaun, dar handbalul românesc trebuie restructurat.,,Am încercat din răsputeri. Că voi fi eu sau altcineva la naţională, putem oferi soluţii. Personal, nu aş abandona echipa, nu mă dau la o parte. Dar putem oferi concluzii corecte despre ce ar trebui să facem pe viitor. Turneul preolimpic şi calificările trebuie considerate obiective intermediare. Handbalul românesc şi naţionala trebuie restructurate. Trebuie făcută o strategie urgent. Trebuie să fim realişti, nu suntem, ne scufundăm. Nu contează rămânerea mea la naţională, nu asta e important, ci ce va face în următoarea perioadă”.
Rezultatele României la CE:
România – Germania 19-22
România – Polonia 28-24
România – Norvegia 20-28
România – Croația 20-25
România – Ungaria 24-26
România – Olanda 24-35
Cristina Neagu, tranșantă:

Unele fete trebuie să lase capul în pământ
Liderul naționalei feminine, Cristina Neagu, și-a muștruluit colegele după terminarea turneului. În opinia interului de la CSM a existat o automulțumire în sânul României, iar anumite sportive nu au profitat de șansa care le-a fost acordată. Neagu este de părere că dacă nu va exista o schimbare de atitudine, naționala de handbal feminin va avea o comportare similară și la următoarele competiții majore.
,,Cred că fiecare trebuie să își facă o analiză şi să muncească mai mult. Unele jucătoare ar trebui să fie conştiente că nu e de ajuns doar să vină la naţională. Nu e asta cea mai mare realizare, ci ceea ce fac de acum încolo. Acum mulţi ani, când veneai la naţională, dacă reuşeai să ajungi, abia îţi găseai locul, atât de mare era concurenţa. Acum, baza de selecţie nu a fost atât de mare, li s-a dat şansa unor fete, dar mi se pare că unele dintre ele se comportă ca şi cum au cine ştie ce realizări doar pentru că au ajuns aici. Să lase capul în pământ, să muncească mai mult fiindcă nu au realizat nimic. Ca să ajungem să ne batem pentru o medalie trebuie să arătăm altfel. Suntem câteva jucătoare în echipa asta care am muncit în acest ciclu preolimpic de 5 ani, ne-am sacrificat şi îmi doresc să ajungem la Jocurile Olimpice. Nu suntem multe fete de peste 30 de ani, dar unele fete ar trebui să muncească mai mult. Altfel, vom arăta ca la acest Euro, iar eu chiar nu cred că România este o echipă care poate obţine doar o victorie la un turneu final. România are o istorie în handbal şi ar fi păcat să nu ajungem acolo unde ne este locul”, a declarat Neagu.Franța, Danemarca, Norvegia și Croația sunt echipele calificate în semifinale.Pentru locurile 5-6 vor juca Rusia și Olanda. Finalele pentru medalii vor avea loc în 20 decembrie.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here