Ce vrea USR de la polițiști! Proiect

445

Constatarea contravențiilor să se facă și cu ajutorul înregistrărilor camerelor de bord montate pe mașini, prevede un proiect de lege depus de deputatul USR Mihai Botez. Potrivit acestuia, falsificarea sau folosirea imaginilor falsificate se pedepsește cu închisoare de până la doi ani sau cu amendă.

„Este vorba despre a da posibilitatea polițiștilor să emită procese verbale de contravenție pe baza înregistrărilor video care să provină de la camerele de bord. Cauza multor accidente este indisciplina în trafic, iar faptul că ele nu sunt sancționate decât foarte rar duce la aceste accidente. Până pe 20 septembrie eram în top, 1202 români și-au pierdut viața pe străzi. Eu sper că prin acest proiect vom putea participa la o mai mare siguranță în trafic. Acest proiect nu înseamnă, de fapt, delațiune, nu înseamnă să ne pârâm unii pe alții, dar înseamnă să sancționăm atunci când participanții la trafic încalcă legile de circulație”, spune deputatul USR Mihai Botez, potrivit Mediafax.

Potrivit proiectului de lege, falsificarea ori folosirea unei înregistrări falsificată se pedepsește cu închisoare de la trei luni la doi ani sau cu amendă.

Potrivit expunerii de motive, „se impune actualizarea și modificarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.195/2002 privind circulația pe drumurile publice, în sensul în care, constatarea contravențiilor să se poată face și cu ajutorul înregistrărilor produse de mijloacele video folosite de participanții la trafic ori de autoritățile publice locale, chiar dacă aceste mijloace nu sunt certificate, cu condiția ca proba video să fie însoțită de declarația pe propria răspundere a participantului la trafic care o furnizează, asupra faptelor petrecute, precum și asupra autenticității și veridicității înregistrării video furnizate”.

Inițiatorul afirmă că o soluție similară a fost deja implementată în unele state europene.

1 COMENTARIU

  1. Propuneti,va rog, legiferarea montarii pe drumurile publice(autostrazi, nationale, judetene)a camerelor radar-fixe, monitorizarea vitezomanilor,cu masurile de rigoare prevazute de Codul Rutier.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here