CE Turceni obligată la plata a 4,5 miliarde de lei pentru foştii mineri din Dragoteşti

114

DeschidereComplexul Energetic(CE) Turceni trebuie să îşi deschidă ,,visteria” pentru a plăti greşeli comise prin disponibilizarea forţată a 21 de angajaţi de la Mina Dragoteşti. Aceştia au câştigat săptămâna trecută în instanţă, la Curtea de Apel Craiova, dreptul de a beneficia de o diferenţă de plăţi compensatorii în valoare totală de 4,5 miliarde de lei vechi.

Banii trebuie plătiţi de CE Turceni foştilor mineri cât mai repede, mai ales că aceştia beneficiază de câte o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă.

Mina Dragoteşti aparţine de Exploatarea Minieră Jilţ care se află în subordinea Complexului Energetic Turceni. Anul trecut mai mulţi salariaţi ai minerilor au fost disponibilizaţi, o parte dintre salariaţi nevrând să îşi părăsească forţat locurile de muncă. 21 dintre cei trimişi astfel acasă au apelat însă la Asociaţia Eurojob, realizată şi condusă de fostul liberal Ion Răuţ. Cu ajutorul avocatului Gheorghe Pecingină de la Eurojob, cei 21 de foşti salariaţi au reuşit să câştige la Curtea de Apel Craiova o diferenţă substanţială de bani, reprezentând diferenţele de plăţi compensatorii cerute. Oamenii nu au cerut să fie reîncadraţi în muncă, că poate câştigau şi asta. Foştii mineri trebuie însă să primească de la CE Turceni, în total, suma de 4,5 miliarde de lei vechi, fapt care nu are cum să bucure conducerea unităţii.

Câştig din prima instanţă

Foştii salariaţi ai Minei Dragoteşti au câştigat în decembrie la Tribunalul Gorj plata diferenţelor de bani ca urmare a disponibilizărilor dar juriştii unităţii energetice au făcut recurs după ce au văzut sentinţa magistraţilor din municipiu. Juriştii motivau recursul anunţând că dacă CE Turceni va fi obligată să plătească banii s-ar crea un adevărat blocaj financiar care ar afecta bunul mers al unităţii. Această scuză nu a ţinut însă în faţa magistraţilor de la Curtea de Apel Craiova care le-a dat câştig de cauză foştilor mineri, obligând unitatea energetică, în plan de disponibilizări, să plătească scump pentru greşelile comise.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here