CE Turceni, executat silit

206

IMG_7269Complexul Energetic(CE) Turceni va fi executat silit, în perioada imediat următoare, pentru suma de 4,5 miliarde de lei vechi. Asta a anunţat ieri avocatul Gheorghe Pecingină, care i-a reprezentat pe cei 21 de foşti mineri de la Dragoteşti şi Tehomir care au câştigat în instanţă împotriva unităţii energetice.

 

Fiecare trebuie să primească nouă salarii compensatorii, peste două sute de milioane de lei vechi urmând să fie scoşi din conturile unităţii pentru a ajunge pe cardurile fiecăruia dintre cei 21 de foşti mineri.

Săptămâna trecută la Curtea de Apel Craiova, 21 de foşti salariaţi ai minelor aflate în subordinea CE Turceni, consiliaţi de Asociaţia Eurojob, au câştigat în instanţă o diferenţă de plăţi compensatorii. Banii pe care trebuie să îi plătească unitatea energetică creează însă bătăi de cap conducerii complexului ai cărui jurişti s-au plâns că achitarea celor 4,5 miliarde de lei ar crea probleme financiare CE Turceni. Avocatul Pecingină susţine însă că banii care trebuie plătiţi acum disponibilizaţilor ar fi fost puşi deoparte iniţial dar acum banii ar fi fost consumaţi pentru primele de lux.

Foarte încântaţi însă de rezultatul demersului în anchetă al avocatului Pecingină, dar şi de ajutorul oferit de Eurojob s-au arătat însă cei 21 de foşti salariaţi. “Îi sfătui şi pe alţii aflaţi în aceiaşi situaţie să facă la fel ca noi”, a declarat unul dintre foştii mineri care susţine că nici acum nu şi-a găsit un loc de muncă deşi mai are nevoie de foarte puţini ani lucraţi pentru a intra la pensie.

Cert este că într-adevăr câştigul de cauză dat în acest dosar a uşurat drumul restului de salariaţi ai CE Turceni disponibilizaţi la fel.

Eurojob în trei judeţe

În ce îl priveşte pe Ion Răuţ, preşedintele Eurojob a fost mulţumit de succesul scontat şi a anunţat că asociaţia îşi va realiza în curând filiale şi în judeţele Dolj, Mehedinţi şi Hunedoara.

A.Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here