CE Turceni a tăiat “subvenţia” pentru pedelistul Dan Vâlceanu

316

valceanuAfacerile din minerit şi energie şi politica fac casă bună cu politicienii. O demonstrează chiar drumul politic şi cifra de afaceri înregistrată de firmele lui Eugen şi Dan Vâlceanu, foştii pesedişti urcaţi în barca ,,portocalie” a pedelistului Ionel Manţog pentru redresarea financiară a firmelor lor.

 

Şi mişcarea fost extraordinar de bună deoarece în 2009 când Vâlcenii fac pasul spre PDL, covorul fiindu-le întins de Ionel Manţog, SC Trefo SA obţine un contract important, de 26 de miliarde de lei vechi anual, valabil pe 4 ani, cu Complexul Energetic(CE) Turceni. Vâlcenii au luat banii atât în 2009, cât şi în 2010, dar anul acesta, cum influenţa lui Manţog se stinge, Trefo a fost tăiată de la ,,subvenţia” anuală de 26 de miliarde de lei, unitatea anulând contractul cu firma Vâlcenilor. Pentru a-şi redobândi banii şi influenţa, Dan Vâlceanu, a găsit soluţia, adică o candidatură şefia la PDL Târgu-Jiu.

În 2009, Dan şi Eugen Vâlceanu părăsesc cu surle şi trâmbiţe Partidul Social Democrat ambii înscriindu-se în PDL Gorj. Atunci motivul anunţat de ambii a părut onest şi chiar a fost acceptat afirmativ de mass-media locală. Pe parcurs s-a demonstrat că acuzele pesediştilor la acea vreme, care păreau invidie curată, că Vâlcenii au plecat la Manţog doar din interese financiare, s-au dovedit reale. Într-adevăr în 2009 firma lui Eugen şi Dan Vâlceanu, Trefo SA, primeşte un contract, evident fără licitaţie, pe metoda “terţi” cu Complexul Energetic Turceni unde “capo” era Ionel Manţog. Firma trebuie astfel să execute lucrări de vulcanizare a benzilor atât la Cariera Jilţ Nord cât şi la Cariera Jilţ Sud, şi evident service pentru lucrările prestate, pentru suma anuală de 26 de miliarde de lei vechi. Contractul era pentru patru ani, adică până în 2013 firma Vâlcenilor era ,,mufată” la banii CE Turceni, fără drept de apel. Suma se renegocia anual, şi putea scădea sau creşte.

CE Turceni are firmă de vulcanizări!

Ce se dovedeşte acum foarte interesant este că unitatea energetică avea firma proprie care se ocupa de vulcanizarea benzilor, cu diferenţa că SC Trefo deţinea nişte utilaje mai bune decât cele ale salariaţilor CE Turceni. Şi astfel, în paralel CE Turceni a plătit până anul acesta, în ianuarie, câte 26 de miliarde de lei anual unui terţ “portocaliu” a căror lucrări pentru unitate nu erau necesare. Asta era însă vrerea lui Manţog, şi s-a respectat.

În ianuarie, ca urmare a reducerii cheltuielilor pentru CE Turceni, firma lui Dan şi Eugen Vâlceanu rămâne fără ,,subvenţie”, Manţog nemaiputând să facă parte celor doi din “tortul” unităţii energetice realizat din bani publici.

Vâlceanu se vrea preşedinte, după nici 2 ani de PDL

Dan Vâlceanu realizează pierderea, adică lipsa influenţei lui Ionel Manţog, dar cu toate acestea are o datorie, se vehiculează prin PDL Gorj. Adică, trebuie să îi întoarcă gestul fostului şef de partid, adică lui Manţog, care a decis să îl împingă să candideze. Deşi are nici 2 ani de PDL, cum Gore Popescu s-a dovedit “ineficient”, Dan Vâlceanu a fost primenit pentru a candida la şefia PDL Târgu-Jiu. Dacă va obţine funcţia, va asigura şi voturi importante pentru gaşca lui Manţog, cel puţin asta se vehiculează că ar fi fost optica celui care manevrează, din spate, candidaţii ca pe nişte păpuşi. Acum a venit rândul lui Dan Vâlceanu, dar să nu uităm că a fost şi rândul lui Militaru, cum a fost şi cel al lui Gore Popescu şi a lui Gheorghe Udrişte. Pe cine mai pregăteşte Manţog? Poate pe Maricica Moţa, pentru care Manţog pare că a revenit la sentimente mai bune. Moţa a şi anunţat că intenţionează să candideze la şefia PDL Gorj, aşa că…

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here