Ce telefon să cumperi între iPhone 14 Pro sau iPhone 15?

533

În acest moment al anului, sunt destul de multe persoane care nu știu dacă să cumpere iPhone 15 sau iPhone 14 Pro. Două modele care au multe asemănări, dar și anumite diferențe care îi fac pe mulți să ezite.

Sincer, alegerea între iPhone 14 Pro și iPhone 15 este în prezent foarte complicată.

Ambele sunt modele foarte competente, cel mai nou fiind un descendent direct al iPhone 14 Pro. Prin urmare, această alegere este mai complicată ca niciodată, dar este adevărat că diferențele dintre ele ne pot da cheia. Iar noi le vom explica pe toate.

Diferențele dintre iPhone 14 Pro și iPhone 15

Este mult mai simplu să începem cu diferențele care ne fac să alegem un mobil sau altul. Până la urmă, acestea sunt cele care vor face ca un telefon să fie mai convingător decât celălalt. Cu toate acestea, nu trebuie să uităm că iPhone 15 urmează o linie foarte continuă, cu mici schimbări și diferențe pe care le putem vedea mai jos:

– iPhone 14 Pro dispune de o cameră triplă în locul camerei duble de pe iPhone 15.

– iPhone 14 Pro este conceput pentru a face față mai multor sarcini de lucru în același timp.

– iPhone 15 dispune de USB-C.

– O paletă de culori mai largă pe iPhone 15.

– iPhone 14 Pro are mai multe ore de autonomie în videoclipuri, cu 3 ore mai mult în total.

– Materialele lor sunt foarte diferite, iPhone 15 fiind fabricat din aluminiu cu un spate din sticlă colorată în masă, iar iPhone 14 Pro din oțel inoxidabil cu un spate din sticlă mată texturată.

Caracteristici identice sau similare

După cum este evident, fiind vorba de telefoane mobile care sunt foarte asemănătoare, caracteristicile pe care le împart cele două sunt vizibile și evidente. Mai presus de toate, unde găsim aceste asemănări la iPhone 14 Pro și iPhone 15? În interiorul fiecăruia, unde găsim un procesor similar, ceea ce face ca iPhone 15, un mobil de bază din gama 15 să fie absolut top. Dintre toate caracteristicile similare pe care le putem găsi, cele mai bune sunt următoarele:

– Ambele profită de obiectivul de 48 MP pentru a realiza fotografii excelente, plus multe moduri pentru fotografii și videoclipuri mai bune.

– Au în comun același chip A16, în ciuda faptului că sunt modele din ani diferiți.

– Ambele au 6 GB de memorie RAM.

– Insula dinamică este prezentă în iPhone 14 Pro și iPhone 15.

– Built in Ceramic Shield cu cea mai înaltă protecție pentru mobil.

– Ambele au un ecran Super Retina XDR de 6,1 inchi de înaltă calitate.

– Ambele au dimensiuni similare.

– Ambele au NFC și au în comun mai multe opțiuni de conectivitate.

Motive pentru a cumpăra iPhone 14 Pro

iPhone 14 Pro, un an mai târziu, este în continuare un telefon high end pentru care optează mulți utilizatori. Printre motivele pentru a-l cumpăra, le putem găsi pe acestea:

Camera sa triplă

Este marea diferență și stimulentul pentru a obține acest iPhone 14. Deși obiectivul principal are o lentilă de 48 MP în ambele dispozitive, dar faptul de a avea un obiectiv în plus, bineînțeles, face calitatea camerei mult mai mare decât cea pe care o vedem la alte modele. Așadar, această cameră triplă se traduce printr-o calitate mai mare, mai ales dacă vrei să faci fotografii de bună calitate și cu un zoom mai mare.

Optimizarea sistemului

Da, știm că are același hcip ca și iPhone 15, dar este adevărat că optimizarea sistemului nu este aceeași. Acest 14 Pro este mult mai bine echipat pentru a face față sarcinilor mai solicitante sau care necesită un pic mai multă muncă pentru a fi îndeplinite decât iPhone 15.

Designul său este mult mai aerodinamic

Deși iPhone 15 moștenește insula dinamică și alte elemente de design de la iPhone 14 Pro, senzația în mână atunci când ții acest telefon este mult mai premium decât în cazul iPhone-ului din 2023, chiar dacă este mai nou. Țineți cont de faptul că modelele Pro sunt întotdeauna mai arătoase și mai elegante.

Motive pentru a cumpăra iPhone 15

Vizavi de iPhone 14 Pro se află iPhone 15, un model care câștigă discret și sincer o mulțime de fani în jurul său. Și totul se datorează motivelor excelente pentru a cumpăra iPhone 15. Care sunt ale noastre? Îți spunem noi.

Are un bun raport calitate-preț

Când vorbim despre iPhone 15 vorbim despre modelul de bază al seriei actuale, în timp ce 14 Pro este modelul top al celei precedente, ceea ce se traduce printr-un preț mult mai competitiv pentru cel nou. De altfel, există deja mai mulți retaileri unde poți găsi acest model la ofertă, ceea ce este de asemenea un lucru de luat în seamă.

USB-C

Pentru noi, acesta este punctul de diferență între cele două telefoane. Este esențial să găsim cele mai multe noutăți în telefoanele mobile și în cele mai recente implementări, mai ales privind spre viitor, USB-C este obligatoriu în telefoanele mobile, așa că, încetul cu încetul, Lightning va dispărea treptat. Fără îndoială, aceasta este partea care ne-ar face să optăm pentru iPhone 15.

Se presupune că vor fi mai multe upgrade-uri

Țineți cont de faptul că vorbim despre un telefon care a fost lansat la un an după iPhone 14 Pro. Acest lucru, pentru următorii ani, nu va conta prea mult, dar în jurul anului 2028 sau 2029, când vor fi lansate versiunile 21 sau 22 de iOS și smartphone-urile vor începe să iasă din planurile de actualizare ale Apple, iPhone 14 Pro își va pierde compatibilitatea cu aceste viitoare versiuni de iOS, aparent, înaintea iPhone 15. iPhone 15 vine cu sistemul de operare iOS 17, în timp ce 14 Pro a sosit cu iOS 16, dar poate fi deja actualizat la noul strat al mărcii, așa că ambele se bucură de el în prezent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here