Ce se întâmplă cu voucherele de vacanță!

2317

Ministrul Turismului, Daniel cadariu, crede că este momentul potrivit pentru ca bugetarii să-și stabilească din timp concediile, agenții economici să comunice pachetele, iar instituțiile să facă toate demersurile necesare pentru eliberarea voucherelor.

„Din poziția de ministru de resort, nu pot face decât apel către instituțiile publice să pună la dispoziția salariaților acele vouchere, mai ales că o vor face o singură dată și le vor putea folosit pentru cinci ani, efortul este o singură dată”, a declarat acesta la Profit News.

Acordarea voucherelor de vacanță este în întârziere, dar ministrul susține că nu se pune problema ca tichetele să nu se mai acorde în 2022.

„Aș insista pe faptul că agenții de turism și angajații au garanția că vor primi acele vouchere, drept urmare îi încurajez să își facă rezervări pentru concedii, pe salariați, și pe agenți să scoată pachete de rezervări timpurii, în ideea că cel puțin un milion de români vor avea tichete de vacanță, și mă refer aici la salariații din sistemul bugetar”, a mai punctat Cadariu, potrivit sursei citate.

Oficialul Guvernului a precizat că toate instituțiile au suficienți bani în buget, motiv pentru care s-au grăbit să dea Ordonanța în luna decembrie 2021, moment în care se discuta legea bugetului.

Astfel, guvernul și-a dorit să aibă cadrul legal ca toate instituțiile să își prindă sumele în bugete pentru tichetele de vacanță, a transmis oficialul guvernului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here