Ce se întâmplă cu pensiile salariaților CEO! Noua lege, aprobată peste două zile

2255

Noua lege a pensiilor va fi aprobată în ședința de Guvern din data de 9 noiembrie, a declarat ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, în presa centrală, precizând că, în medie, pensiile vor crește cu 40%.

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, le-a prezentat, luni, deputaţilor din comisiile pentru muncă noul proiect al legii pensiilor, precizând că, potrivit calendarului asumat, acesta ar urma să fie aprobat în Guvern pe data de 9 noiembrie, iar până la 20 noiembrie de către Parlament.

„Proiectul legii pensiilor este în transparenţă până pe data de 9 noiembrie. Ambiţia noastră este ca pe 9 noiembrie să fie adoptat în Guvern, după care să venim în faţa dumneavoastră pentru ca împreună să avem un parcurs parlamentar accelerat, astfel încât până pe data de 20 noiembrie să finalizăm calendarul parlamentar pentru reforma sistemului public de pensii, o lege importantă pentru români„, a declarat ministrul Muncii.

Întâlnirea pentru amendamentele propuse de federațiile sindicale din CEO va avea loc mâine, 8 noiembrie (cu o zi înainte ca legea să fie aprobată de Guvern), când ministrul Muncii va discuta cu liderii sindicali din CE Oltenia. Prevederile Legii 197 trebuie să se regăsească în noua lege, asta însemnând ca minerii și energeticienii să beneficieze de reducerea vârstei de pensionare cu 13 ani, nu cu 10 ani – atât cât e prevăzut în proiectul legislativ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here