Ce schimbări vor avea loc în conducerea CEO!

2448

Discuțiile pentru împărțirea funcțiilor politice în Gorj sunt pe agenda liderilor PSD, Mihai Weber, și PNL, Dan Vîlceanu. Între cei doi politicieni au existat ”tatonări” pentru o viitoare întâlnire în care să se negocieze preluarea de către social-democrați a unor conduceri ale instituțiilor de stat din Gorj, PSD dorind schimbări și la șefia companiei de stat din județ, CE Oltenia.

”Suntem în restructurare, nu se discută nimic”
Cu privire la Complexul Energetic Oltenia, ultimele două numiri în Consiliul de Supraveghere al companiei l-au iritat pe Mihai Weber. Este vorba despre avocații Bobu (Gorj) și Gătejescu (Dolj), numiți în CS fără să aibă nicio legătură cu sistemul energetic.
Surse oficiale din Ministerul Energiei, minister care a rămas în curtea PNL, transmit, însă, o poziție clară cu privire la companiile de stat și în special cu referire la Complexul Energetic Oltenia: ”Suntem în restructurare la CEO, nu se discută nimic, de nicio schimbare. Nu se negociază nicio companie. Discuțiile de la Gorj sunt la…Gorj”.

”Echipa de conducere a CEO trebuie revizuită”
Liderul filialei județene a PSD, deputatul Mihai Weber, a declarat că echipa de conducere a CEO trebuie revizuită. Întrebat dacă e nevoie de schimbări în Directoratul companiei, condus de Daniel Burlan, deputatul a precizat: ”Nu se impun schimbări, Daniel Burlan are experiență, lucrează în domeniu de foarte mult timp. Dar, pe de altă parte, e normal să trimitem oameni profesioniști în Consiliul de Supraveghere mai ales că, acum o săptămână, au fost numiți, din nou, doi oameni fără nicio tangență cu mineritul și energia. Nu ne putem bate joc de această companie, cu tot felul de sinecuriști. Sunt zeci de mii de vieți care depind de Complex, trebuie revizuită echipa de conducere a CEO, din Directorat și Consiliu de Supraveghere. Trebuie luată fiecare persoană în parte, să vedem dacă o recomandă experiența profesională să ocupe locul respectiv.”

Toate funcțiile politice, la împărțeală
Mihai Weber consideră că alianța de la nivel central trebuie să funcționeze, fără rezerve, și în teritoriu: ”În următoarele zile vom discuta strict pentru funcții politice cu reprezentantul PNL Gorj, cu Dan Vîlceanu. Am avut o primă discuție cu acesta, în vederea unei viitoare întâlniri pe tema funcțiilor din județ. Dacă am făcut o alianță la nivel național, trebuie să se întâmple și în teritoriu. Ambele formațiuni trebuie să-și dea mâna. Trebuie să existăm (PSD, n.red.) în toate domeniile cheie pentru a depăși toate crizele. Scopul nostru de a intra la guvernare a fost urgența implementării măsurilor sociale, sanitare și economice. Nu puteam sta cu brațele încrucișate, sunt de ajuns doi ani de dezastru. Așadar, am avut niște discuții preliminare pentru că vorbim de anumite funcții politice, peste tot, începând de la funcția de prefect”, a mai spus acesta.
M.C.H.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here