Ce salariaţi din CEO sunt în pericol de a rămâne pe drumuri!

3036

Ministerul Energiei va fi obligat să rezolve problema salariaţilor din Complexul Energetic Oltenia care lucrează în birouri de câteva zeci de ani dar care nu îndeplinesc condiţiile de pensionare din proiectul votat în Parlament, privind reducerea vârstei de pensionare.

În situaţia în care posturile vor fi desfiinţate în baza procesului de restructurare, mii de angajaţi cu vechime în partea administrativă a CEO vor rămâne pe drumuri. La acest moment nu există nicio preocupare cu privire la această categorie de salariaţi, nu există încă nici normele de aplicare a legii prin care se reduce vârsta de pensionare în rândul minerilor şi energeticienilor care muncesc în condiţii speciale şi, de asemenea,  nu constituie o temă care să fie discutată de parlamentarii de Gorj Miruţă, Vîlceanu, Pecingină, sau Weber, cei care până acum s-au arătat interesaţi de soarta celor 12.000 de angajaţi actuali ai companiei.

Subiectul este dezbătut de consilierul CEO, Ion Ruşeţ, la Radio Infinit. Acesta a declarat în clar că, în contextul de faţă, se vor consuma adevărate drame în familiile celor cărora li se vor desfiinţa posturile de la 1 iulie şi nici nu vor avea posibilitatea să iasă la pensie la 52 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here