CE Rovinari, în “focuri” pentru vizita lui Videanu

156

deschidereSalariaţii Complexului Energetic (CE) Rovinari au intrat ieri în focuri după ce conducerea unităţii energetice a fost anunţată că ministrul Economiei, Adriean Videanu, va veni, săptămâna acesta, în Gorj. Unii chiar au înţeles că Videanu ar sosi astăzi în judeţul nostru, bănuind o întâlnire politică de culise a prim-vicepreşedintelui PD-L doar cu o parte a conducerii interimare a filialei, mai ales că se cunoaşte afinitatea pe care o are acesta cu unii pedelişti gorjeni.

Alţii au considerat că Videanu vine să clarifice problemele legate de viitorul împrumut bancar al unităţii energetice. Oficial însă s-a anunţat că Videanu soseşte vineri să inaugureze investiţia de şlam dens a CE Rovinari.

Ministrul Adriean Videanu pare că îşi respectă promisiunea de a veni în Gorj săptămâna aceasta, după ce anterior a amânat o vizită cu caracter politic în judeţul nostru. Prezenţa sa vineri, cum s-a anunţat însă oficial, va avea aceeaşi importanţă politică, doar că va fi combinată cu vizita de lucru de la CE Rovinari, care probabil se va lăsa cu o şedinţă cu directorii din minerit şi energie. Se vehiculează că Videanu îşi testează oamenii din Gorj pentru a vedea cât de mult se poate baza pe ei dacă va fi îndepărtat din conducerea partidului, lucru care ar atârna în balanţă şi la numirea viitorului preşedinte interimar al PD-L Gorj.

Stres, din cauza ministrului

Salariaţii CE Rovinari sunt destul de stresaţi de pregătirile pe care directorul unităţii energetice, Tiberiu Trotea, şi în special, Marcel Hoară, preşedintele Consiliului de Administraţie, le-au trasat pentru vizita ministrului. În complex se face curăţenie generală, ca totul „să fie lună”, iar în paralel se pregăteşte programul vizitei lui Videanu. Se preconizează şi prezenţa ministrului la Complexul Energetic Turceni, şi chiar o întâlnire la SNLO. Acestea însă după inaugurarea investiţiei de şlam dens din unitate.

Sulfina Barbu, aşteptată vineri

Dacă Videanu va combina şedinţa de la partid cu întrunirile de la unităţile energetice, pedelista Sulfina Barbu va veni în Gorj exclusiv pentru a rezolva problema de la PD-L Gorj.

Aceasta a anunţat deja în şedinţa Biroului Permanent Naţional a PD-L că îl propune preşedinte interimar al filialei portocalii gorjene pe Ion Ruşeţ, dar Videanu a ripostat cerând o întrevedere în Gorj cu candidaţii la şefia organizaţiei şi cu liderii filialei. Întrunirea a fost o dată amânată din cauza unei şedinţe de Guvern, dar se anunţă destul de acidă deoarece PD-L Gorj s-a transformat într-o oală sub presiune, partidul fiind deja împărţit în două tabere.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here