Ce răspund pacienții de la ATI din SJU Târgu-Jiu la întrebarea dacă s-au vaccinat!

1697

Gorjul a ajuns în scenariul galben din cauza creșterii numărului de infectări cu coronavirus. Atât pentru medicii de la ATI, cât și pentru bolnavi, situația este extrem de grea, asta și pentru că pacienții ajunși în această secție pun obstacole chiar în procesul lor de îngrijire.

Un medic de la ATI de la SJU Târgu-Jiu povestește despre răspunsurile primite de la pacienții internați cu Covid, întrebați fiind dacă s-au vaccinat. Replicile sunt dintre cele mai diverse.

,,Greu le recâștigăm încrederea”
O altă problemă în pandemie este că există și medici cu o cu totul altă specializare, dar care emit opinii care bulversează societatea, după cum spune medicul de la ATI:
,,Întrebăm pacienții de ce nu s-au vaccinat și primim răspunsuri de genul: ,,de prost”, ,,nu m-au lăsat copiii”, ,,am văzut la TV pe cutare care a zis că facem leucemie”, ,,nu mă vaccinez nici mort că vaccinul mă omoară, așa au zis la TV”, ,,vreți să-mi băgați semnul diavolului 666”, ,, preotul ne-a spus că dacă ne vaccinam primim semnul diavolului, nu mai ajungem în rai”, ,,pentru ce să mă vaccinez, că virusul nu există, sunt doar răcit”, ,,să nu cumva să mă vaccinați aici”, ,,vă rog, acum vreau vaccinul doar să scap de chinul ăsta”! Sunt fel de fel de afirmații ale unor oameni bulversați de toate informațiile nefiltrate, nedocumentate, ale unor profesioniști în orice altceva, dar nu în medicină! Dar sunt și medici a căror specializare nu le permite să emită păreri despre o boală și o specialitate pe care nu o cunosc și care nu au văzut și nu au călcat într-o secție ATI să vadă cum se luptă aici oamenii pentru fiecare respirație. Sunt aparținători care ne sună că vin cu poliția să își ia părinții acasă că noi îi omorâm, că îi sechestram. Degeaba le spun pacienții noștri că nu pleacă acasă, că sunt bine îngrijiți, ei zic că îi obligăm noi să spună! Cine e vinovat de acest refuz colectiv, de această neîncredere în medici? Oamenii nu cred în virus, în medici, în vaccin, unii nici când ajung în ATI! Sunt speriați de noi, ne privesc suspicioși, crezând că le vom face rău, își smulg oxigenul crezând că îi omoară (așa au spus mințile luminate), refuză tratamentul crezând că îi sedăm ca să îi intubăm! Abia după ce reușim cu greu să le câștigăm încrederea își dau seama că realitatea nu este cea spusă de unii sau alții la TV. Pentru unii e prea târziu, din păcate! S-a greșit în gestionarea acestei pandemii, dovada e ceea ce suportăm noi, medicii din ATI, nevoiți să luptăm nu numai cu boala, ci și cu oameni îndoctrinați împotriva unei realități evidente!”, a scris pe pagina de socializare unul dintre medicii de la Anestezie și Terapie Intensivă.
M.C.H.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here