Ce preferă gorjenii? – Îmbrăcăminte online sau direct de pe rafturi

236

IMG_4396Gorjenii se află în această săptămână pe ultima sută de metri cu achiziţionarea produselor pentru Paşti. Nu numai supermarketurile sunt pline de oameni, ci şi magazinele cu haine. Mulţi târgujieni preferă însă şi cumpărăturile de pe internet.

După ce şi-au cumpărat carne de miel, ouă, pască, cozonac şi alte produse tradiţionale, gorjenii au dat iama în magazinele cu haine. Şi pentru că toată lumea trebuie să aibă haine noi în Noaptea de Înviere, aceştia lasă câteva sute de lei la comercianţi. Mulţi dintre gorjeni, în special cei din mediul rural, vin cu copiii la oraş pentru a-i înnoi de sărbători. „Am venit să fac cumpărăturile pentru Paşti. I-am luat şi pe copii cu mine, să le i-au câte ceva de îmbrăcat, dar nu am bani prea mulţi de cheltuit,” a spus Ileana din Alimpeşti. Cei mai fericiţi de aceste achiziţii sunt copiii şi comercianţii. După spusele acestora, vânzările din ultima perioadă au fost foarte mici şi perioada sărbătorilor pascale a venit numai bine. „Până acum nu aveam decât câţiva clienţi, acum vin mulţi să le ia la copii de îmbrăcat. Nu e ca în anii precedenţi, dar tot e ceva faţă de ultima perioadă”, a spus Ani, vânzătoare la un magazin din Piaţa Centrală. Chiar dacă criza nu s-a terminat, gorjenii nu renunţă la micile plăceri ale copiilor şi cheltuiesc câteva sute de lei pe articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte.

Haine online

untitled 1Şi internetul este un bun comerciant pentru gorjenii care nu au timp de cumpărături sau doresc să facă celor dragi cadouri mai speciale. Mulţi târgujieni, în special cei tineri, sunt interesaţi de reducerile de pe site-urile de specialitate. Nici acestea nu se lasă mai prejos; anunţuri cât mai viu colorate, cele mai frumoase articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte sunt pe prima pagină a magazinelor online. „De multe ori îmi fac cumpărăturile de pe internet, nu pierd timpul prin magazine, iau ce-mi place. La început am fost mai reticientă, mi-a fost frică de calitatea produselor, nu am ştiut dacă or să-mi vină bine. Oricum, nu am renunţat definitiv la shopping-ul de prin magazine, mai dau câte o raită cu prietenele”, a spus Luiza, de 22 de ani. Site-urile de vânzări online sunt mult mai accesate în această perioadă de către potenţialii clienţi. Pe lângă haine, magazinele online oferă şi accesorii, gen bentiţe, cleme de păr, genţi, eşarfe, parfumuri. Un atu la site-urilor online este că, la comandarea unor produse ce depăşesc o sumă modică, livrarea este gratuită.

Ana-Maria Catalinoiu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here