Ce orgolii şi jocuri secrete se învârt în jurul României?(III)

241

Altfel spus, întreţinând dihonia şi cearta între PSD şi PNL, dar şi în interiorul acestora, Traian  Băsescu urmăreşte să-i facă mici şi inofensivi pe Antonescu şi Ponta asigurând astfel cale liberă partidelor subordonate lui – PMP, PDL, Forţa Civică, etc., pentru a prelua puterea. Şi iată că, sfătuit, ademenit şi aburit până la inconştienţă de către prim-locatarul Cotroceniului, Crin Antonescu n-a mai ţinut cont nici măcar de cele 7,4 milioane de speranţe puse în USL, calcă totul în picioare cu aroganţă şi dispreţ, înşelând aşteptările românilor. Într-o astfel de situaţie, dincolo de dezamăgire, umilinţă şi bătaie de joc, nu poţi să vezi decât multă mizerie şi să manifeşti scârbă faţă de toţi politicienii.  Iar în cazul de faţă, liderul liberal îşi descoperă adevărata imagine –  a omului politic mic, şmecher şi mediocru, ce încearcă să-şi croiască calea spre înalta putere precum Traian Băsescu, prin dezinformare, aţâţare, ipocrizie şi manipulare ca mijloace de forţă în lupta electorală.
În fine, după ce s-a întors la matcă fiul rătăcitor, creându-se impresia unei lovituri de graţie dată USL în preajma apropiatelor alegeri euro-parlamentare, cei doi circari, orbiţi de putere şi cinici în comportament, zice-se ironici, dare de prost gust, nu-şi mai încap în cămaşă, aruncă cu lături în stânga şi în dreapta, evident folosind un limbaj de târlă greu de reprodus pentru oarece oameni ce se cred zdraveni la cap. Nu-i interesează câtuşi de puţin stabilitatea ţării şi interesul naţional, cu atât mai mult cu cât în Ucraina, dar şi în alte zone învecinate cu România se vântură securea războiului, iar flăcările ucigătoare ale acestuia sunt mai aproape decât oricând de graniţele ţării noastre.
Ce va urma? E greu dar şi uşor de anticipat, în condiţiile în care acum se caută a se asigura o stabilitate internă cât  de cât sigură printr-o altfel de Alianţă politică cu risc, prin a chema la guvernare UDMR-ul. Şi atunci de ce a trebuit să fie rup USL- ul? De ce atâtea orgolii şi motivaţii secrete pentru despărţirea celor două principale partide PNL şi PSD, fiind greu de priceput dacă nu imposibil că oricare ar fi fost neînţelegerile politice, ele nu puteau fi mai importante, nici în ruptul capului, decât interesul naţional. Ca atare, este firesc ca electoratul să privească cu maximă atenţie, dar şi suspiciune scena politică românească, ca nu cumva prin votul dat să aruncăm ţara iarăşi în braţele unor demagogi, orgolioşi şi potentaţi politici, ce nu vor face altceva decât să continue imensul dezastru în România, doar pentru a-şi vedea împlinite propriile interese meschine.
Vasile Irod

2 COMENTARII

  1. Credeti ca toti directorii de deconcentrate din tara sustinuti de PNL isi vor da demisia dupa exemplul dat de Antonescu !? Oare ,vor parasi corabia PNL pentru a-si pastra scaunele sau vor invoca faptul ca au promovat un concurs ? Vor recunoaste(ei,directorii) ca au promovat un concurs “aranjat” ? Eu nu cred !

  2. Ioana,politica este una dintre cele mai imorale indeletniciri,iar ce se intampla in Romania depaseste orice limita a bunului simt.Politicienii sunt niste mediocrii,demagogi si ipocriti,iar faptul ca isi promoveaza si clientela pe functii in esaloanele 2,3,4, cu personaje slab pregatite si incapabile este o paguba imensa pentru a mai vorbi de o buna randuiala tarii.Altfel spus la asa popor,asa conducatori,si sa ne mai miram ca treburile merg asa de prost in Romania. Din pacate,asta e situatia si nici ca mai avem vreo speranta ,mai ales pentru generatia tanara,marginalizata si umilita,iar PNL nu face exceptie de la aceasta ciudata ecuatie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here