CE Oltenia pregătește elevi din Gorj și Dolj

609

Complexul Energetic Oltenia a încheiat, anul trecut, șase contracte pentru formarea elevilor cu licee din Gorj și Dolj. Mai bine de 150 de elevi s-au înscris la învățământul profesional dual. După finalizarea studiilor, tinerii vor avea oportunități de angajare în cadrul companiei.

În ultimii 3 ani, Complexul Energetic Oltenia şi-a îndreptat atenția spre dezvoltarea învățământului dual şi profesional, reprezentând una dintre acțiunile de responsabilitate socială ale companiei.
„CE Oltenia se implică în susținerea învățământului dual prin înființarea de clase în zonele în care compania are sucursale energetice și unități miniere, în scopul asigurării de personal calificat pentru acoperirea necesarului de posturi în domeniile de activitate specifice companiei”, a precizat compania.

Contracte cu cinci licee din Gorj
În anul 2020, CE Oltenia a încheiat șase contracte de parteneriat pentru formarea profesională a elevilor prin învățământ dual cu: Colegiul Tehnic Motru, Colegiul „Gheorghe Tătărăscu” Rovinari, Colegiul Tehnic Mătăsari, Liceul Energetic Craiova, Liceul Tehnologic Bâlteni și Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuşi” Peştişani.
Contractele au fost încheiate pentru domeniile de pregătire: mecanic pentru calificările de sudor și mecanic utilaje şi instalaţii în industrie și electric pentru calificările de electrician exploatări miniere, electrician aparate şi echipamente electrice şi energetice, electrician protecţii prin relee, automatizări şi măsurători în instalaţii energetice.
Un număr de 157 de elevi s-au înscris la învățământ profesional dual în anul 2020 și vor absolvi studiile în anul 2023.
Pe durata celor trei ani de studiu, CE Oltenia asigură bursă lunară, premii pentru stimularea performanței pentru primii cinci elevi merituoși din fiecare clasă, examinare de medicina muncii și analize medicale obligatorii în vederea efectuării stagiilor de practică, echipament individual de protecție pe perioada pregătirii practice, echipamente tehnice pentru desfășurarea pregătirii practice, pregătire practică alături de cei mai buni profesioniști din cadrul companiei, prioritate la angajare după absolvire, oportunități de dezvoltare alături de companie.

Noi contracte
În perioada 2021–2025, CE Oltenia va încheia contracte-cadru pentru formarea profesională a elevilor prin învățământul profesional de stat cu instituții de învățământ, pentru calificarea a 600 de tineri în domeniile de pregătire mecanic, electric și electromecanic.
La finalizarea celor trei ani de învățământ profesional, elevii vor dobândi calificare profesională recunoscută la nivel european și vor avea oportunități de angajare în cadrul companiei.
„Alegerea partenerilor instituționali din domeniul învățământului, din județele Gorj și Dolj, s-a făcut în corelare cu numărul de angajați din sucursalele energetice și unitățile miniere, cu vârsta medie a angajaților și cu necesitățile de întinerire a personalului operativ în fiecare sucursală energetică și unitate minieră, pornind de la estimările privind pensionarea personalului în perioada 2021–2025”, a transmis compania.
I.IRINOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here