CE Oltenia| O parte din banii plătiți pentru certificatele CO2 s-ar putea întoarce în județ – Proiect

820

Deputatul Radu Miruță face un apel către parlamentarii din Gorj, pentru ca proiectul său de lege să primească votul lor. Acesta propune ca 15% din suma pe care statul o va primi anul acesta, pentru certificatele de carbon pe anul trecut, să se întoarcă în județele pe raza cărora au fost cumpărate, implicit, la Gorj.

”Sumă-record plătita de CEO pentru certificatele de carbon. Pentru 2021, CEO va plati o suma record pentru achizitionarea de certificate de CO2 aferente productiei, 188 de milioane din bugetul propriu, la care se adauga ajutorul financiar de stat de 546 de milioane de euro.
Daca proiectul de lege pe care l-am initiat (care propune întoarcerea, anuală, a 15% din banii pe care România îi încasează din vânzarea certificatelor de carbon în județele de pe raza cărora au fost cumpărate) devine lege, atunci cca 28 de milioane de euro se intorc in Gorj.
Pentru constructia unui nou spital in judet, primul dupa zeci de ani.
Sper ca toti parlamentarii de Gorj, indiferent de culoarea politică, sa sprijine acest proiect de lege. Va conta mai putin că este Legea Miruță, important este sa ajutam cu adevarat comunitatea din care facem toti parte, sa confirmam, prin solutii, increderea pe care gorjenii au investit-o, în fiecare din noi, prin vot!”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here