CE Oltenia, mesaj pentru salariați: Cine nu respectă măsurile anti-Covid va fi sancționat. „Riscăm blocarea activității”

708

Șefii Complexului Energetic Oltenia au făcut un apel către salariații companiei, în contextul creșterii numărului de infectări cu noul coronavirus. Cei peste 12.000 de angajați sunt sfătuiți să respecte măsurile anti-Covid luate la nivelul societății pentru a nu fi sancționați.

Având în vedere contextul epidemiologic actual, reprezentat de creșterea alarmantă a numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus SARS-CoV-2, atât la nivel național, cât și la nivelul CE Oltenia, Directoratul companiei energetice a făcut un apel către salariați „pentru a face un efort deosebit în scopul stopării acestui fenomen extrem de periculos care poate afecta sănătatea fiecăruia dintre noi și a familiilor noastre și care, totodată, poate conduce societatea către blocarea activității prin reducerea drastică a numărului de lucrători activi, instalațiile nemaiputând fi deservite”.
Compania avertizează că dispunerea carantinării zonale de către autorități poate duce la blocarea activității societății, „urmată de agravarea dificultăților financiare pe care deja societatea noastră le întâmpină”.

Măsurile impuse
Salariații sunt îndemnați să respecte toate măsurile care le-au fost aduse la cunoștință, „atât prin instruirea suplimentară în domeniul SSM care a fost efectuată (prelucrarea Planului de Prevenire și Protecție cu măsurile de prevenire a contaminării și a IP-SSM-014), cât și prin toate prelucrările care v-au fost făcute în acest sens”.
Conducerea CE Oltenia insistă, în special, pe respectarea următoarele măsuri: utilizarea măștii de protecție în spațiile închise și în mijloacele de transport; dezinfectarea frecventă a mâinilor; evitarea deplasărilor nejustificate prin sediile administrative; termometrizarea la intrarea în sedii; informarea imediată a șefului ierarhic despre degradarea stării de sănătate survenite atât în timpul programului de lucru, cât și în timpul liber și părăsirea imediată a sediilor administrative atunci când se constată că starea de sănătate se degradează sau când sunt informați de șeful ierarhic, de medicul de familie sau de către autoritățile statului (DSP), că sunt potențiali contacți ai unui caz confirmat de Covid-19, urmând ca modul în care vor fi pontați în continuare (muncă la domiciliu, concediu medical, concediu de odihnă, recuperări cu post etc.) să fie stabilit ulterior, în funcție de fiecare caz în parte.
Conform prevederilor Legii nr.136/18.07.2020, indemnizația pentru carantină a fost stabilită în procent de 100%.

Sancțiuni administrative sau chiar penale
În același timp, șefii companiei îi avertizează pe salariați că pot fi sancționați dacă nu respectă aceste măsuri. Poate fi vorba de cercetare disciplinară sau chiar penală.
„Vă informăm ca nerespectarea acestor măsuri poate fi sancționată atât administrativ, de către societatea noastră, prin constatarea săvârșirii unei abateri disciplinare, constând în nerespectarea instrucțiunilor de securitate și sănătate în muncă, precum și de către organele abilitate ale statului, prin aplicarea de amenzi persoanelor fizice, cât și penal, dacă nerespectarea acestor măsuri conduce la transmiterea virusului la alte persoane, prin aceasta fiind săvârșită infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor”, mai transmite CEO.
În plus, persoanele care nu respectă măsura carantinării la domiciliu vor fi carantinate într-un loc stabilit de autoritățile statului.
„Directoratul Societății Complexul Energetic Oltenia SA dorește ca niciunul dintre angajații proprii să nu ajungă în vreuna din situațiile de mai sus și vă asigură că nu va face nicio concesie pentru lucrătorii iresponsabili, respectiv va dispune cercetarea disciplinară a acestora, concomitent cu informarea autorităților statului, în vederea sancționării administrative sau chiar a cercetării penale”, mai transmite Directoratul CE Oltenia.
Circa 50 de salariați ai CE Oltenia au fost confirmați cu noul coronavirus de la izbucnirea acestei epidemii. Un salariat de la ELCFU Motru a decedat, în luna mai, de Covid-19, bărbatul de 54 de ani suferind și de alte afecțiuni.
I. IRINOIU

1 COMENTARIU

  1. “Colegi” purtați masca oferită cu generozitate de CEO ! O masca pe săptămână înseamnă cca 8 minute pe zi ! Să dea dracu’ sa o purtați doar 7 minute și 30 de de secunde că ați pus-o: vă ia la refec SSM -ul !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here