CE Oltenia, împiedicat în instanță să ,,doneze” terenurile din Gorj firmelor cu care vrea să facă ,,energie verde”

6643

* CEO împroprietărește OMV Petrom cu suprafețe de teren care nu-i aparțin!

Liderii Constantin Crețan – Federația Naționale a Muncii, Iuliu Păuna – Uniunea Națională a Muncii Oltenia, Victor Paîia – Uniunea Națională a Muncii Valea Jiului și Tiberiu Grigoriu – Liga Muncitorilor din România au publicat o serie de aspecte necunoscute până acum opiniei publice. De pildă, aceștia susțin că CEO, în parteneriatul cu OMV Petrom, cedează sute de hectare de terenuri pentru construirea parcurilor fotovoltaice care nu îi aparțin.

Constantin Crețan, preșe-dintele Federației Naționale a Muncii, a declarat că va face acțiune în instanță pentru blocarea investițiilor în parcuri fotovoltaice și grupuri pe gaze, la Complexul Energetic Oltenia, dacă ,,nu va fi reglementată problema terenurilor”. Pentru construirea celor opt parcuri fotovoltaice și a celor două grupuri pe gaze naturale, prevăzute în planul de restructurare, Complexul Energetic Oltenia s-a asociat cu trei companii: OMV Petrom, ALRO și Tinmar Energy. Acestea vor ocupa sute de hectare teren în haldele de steril din carierele miniere și la depozitele de zgură și cenușă de la termocentrale.
„În niciun caz nu trebuie să fie înstrăinate aceste terenuri către aceste SRL-uri, ci date în folosință. Ele trebuie să rămână la actualul proprietar sau să revină foștilor proprietari, de la care au fost preluate acum zeci de ani. Dacă nu va fi reglementată problema terenurilor, vom depune o solicitare la instanță pentru blocarea investițiilor prin ordonanță președințială”, a declarat Constantin Crețan, președintele Federației Naționale a Muncii, citat în presa locală.
,,Iată că OMV se bagă acuș și peste mineritul nostru și, sub pretextul oferirii de energie electrică verde (jumi-juma’ cu statu’ român, NE-reprezentat conform jurământului de câțiva miniștri cică români), austriecii pun gheara pe câteva sute de hectare pe care CE Oltenia le-a folosit ca depozite de cenușă de termocentrală. Ce se ascunde însă opiniei publice (imensa sa majoritate trecătoare pe la orele de chimie de la școală!) este CONȚINUTUL acestor cenuși de termocentrală: aur, argint, platină, oxizi de zinc, cupru, mangan, plumb, nichel, cobalt, cadmiu, crom, bariu, vanadiu, bor, bismut, germaniu, molibden etc., dar și oxizi și carbonați de sodiu și de potasiu, substanțe excelente ca îngrășăminte.
Tot în acele halde se găsesc cuarţ, feldspat, hematit hidratat, sericit şi mulit. Micro-sferele de hematit hidratat care se găsesc acolo se dovedesc a fi materia primă pentru metalurgia pulberilor, care poate sta la baza unui flux tehnologic pentru producerea pulberilor sferice de fier, cu vaste utilizări în țările cu apă caldă la robinet. Conţinutul de 10% hematit în câteva mii de tone de cenuşă de cărbune reprezintă un indicator favorabil pentru punerea în aplicare industrială a fluxului tehnologic propus pe o instalaţie de reciclare. Cenușa de termocentrală este utilă în industria cimentului, este utilizată ca un aditiv la ciment sau beton, dar este folosită și la construirea de clădiri şi chiar de autostrăzi, parcuri, străzi, curți, alei, puțuri, iazuri, piscine, rezervoare de apă, tobogane, rampe, trasee de bicicletă și skateboard, alte facilități sportive și multe altele!
Câți chimiști au fost consultați de cozile de topor care au gândit acest „proiect” antinațional, ce cercetări s-au făcut de către aceiași (îndrăznim să-i numim, fără a greși prea mult, căci faptele lor o confirmă) asasini economici prin arhivele OSIM ca să vadă ce valoare uriașă este înstrăinată odată cu dăruirea a sute de hectare de halde de cenușă de termocentrală? Câți ALȚI specialiști au fost consultați cu privire la ce mai ascund acele hectare de teren SUB haldele respective?
Stă cineva ca să se gândească doar la SUTELE DE MILIARDE DE EURO pierdute de România doar de dragul câtorva miliarde din PNRR și de dorul de intrare în spațiul Schengen?
Sigur că da, avizele de mediu nu se mai găsesc – absolut de așteptat, întrucât acolo trebuie să fie și analizele cenușii, iar ăstea au devenit, brusc, al fel de secrete ca și contractul privatizării Petrom! Ce să vezi? Tot OMV este implicat ȘI aici, ca la Petrom! Noroc că nu mai avem parchete decât politice, că altfel ar fi fost arestați câte unii până acum…
A văzut cineva ce analize chimice sunt puse la dosarele care au însoțit proiectu’ de donație către austrieci a sute de hectare de teren românesc? Să se facă publice! Culmea este că, acum, după ce că același OMV blochează scoaterea gazului din Marea Neagră, vrea să alimenteze cu gaz termocentralele noastre! Deci, dacă avem gaz, trebuie să-l ardem repede, nu care cumva să ne vină ideea să-l chimizăm și să producem mase plastice, cauciucuri sintetice, fire și fibre sintetice, medicamente ori îngrășăminte chimice și să facem concurență firmelor austriece! Noi trebuie să dăm cât mai mult gaz GRATIS străinilor, iar ce rămâne trebuie să-l ardem ca să luăm 2 lei, decât să luăm 2000 de lei pe același gaz transformat în alte produse, care să includă multă manoperă, tehnologie, deci valoare adăugată!
În plus: o bună parte dintre terenurile pe care s-a hotărât Virgil Popescu să-și aducă austriecii panourile fotovoltaice NU SUNT PROPRIETATEA CEO, deci nu pot fi trecute LEGAL și CONSTITUȚIONAL în proprietatea austriecilor! Acele terenuri trebuiau să fie retrocedate primăriilor și cetățenilor de la care au fost luate, pentru multe dintre ele nedându-se nicio despăgubire sau despăgubirea fiind simbolică, foarte departe de valoarea terenurilor respective! Și atunci, cum de se donează unor străini ceva ce aparține, de drept cetățenilor români? Iată cum, prin intervenția cozilor de topor, românii trebuie să rămânem în continuare ca în evul mediu și cum zicea Brâncuși: săraci și proști, slugi furnizoare de materii prime, dar ni se impune cu un tupeu nesimțit să ne și placă acest regim impus de neo-imperialiștii secolului XXI! Așadar, trebuie să le arătăm austriecilor că pe meleagurile lui Tudor Vladimirescu, Baba Novac sau Ecaterinei Teodoroiu nu se mai acceptă jaful neo-imperialist, că gorjenii vor să trăiască în demnitate și respect cel puțin așa cum și ei respectă restul Europei, pe care, dacă vine în pace, o primim cu pâine și sare!… Așa să ne ajute Dumnezeu, cum ne ajutăm și noi, singuri!”, este mesajul publicat de liderii menționați.
M.C.H.

2 COMENTARII

  1. Da da marii patrioti nu spun nimic desprej jafurile făcute de romîni în acest CEO ,zeci de ani valori importante ale poporrului romîn s au scurs in buzunarele unor secături autohtone folosind acest CEO ca paravan patriotard acum ei trebuie să şi acopere furtişagurile vînzînd şi ce a mai rămas ,după rețeta vînzării petrolului romînesc

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here