CE Oltenia, despre depozitul EMC Roșia

288

Comunicatul CE Oltenia:

Amenajarea noului depozit de carbune de la EMC Rosia care va raspunde tuturor cerintelor de mediu este una dintre investitiile prioritare de mediu derulate de CE Oltenia in prezent, care va fi finalizata la inceputul anului viitor si pentru care au fost parcursi toti pasii legali necesari.

Executarea lucrarilor a fost ingreunata de anumiti factori externi:

-renuntarea la amplasamentul stabilit initial din cauza blocajelor intervenite in negocierile purtate cu proprietarii de terenuri pe care urma sa se realizeze noul depozit de carbune si repozitionarea acestuia pe un alt teren;

-intarzierile cauzate de derularea procedurilor de achizitie a lucrarilor si echipamentelor necesare.

Conducerea companiei a dispus o analiza detaliata periodica inca de acum un an a acestor cauze, pentru stabilirea tuturor masurilor necesare reducerii maxim posibile a perioadei de executie.

Redeschiderea pentru o perioada determinata a vechiului depozit reprezinta o necesitate din motive care ţin de siguranţa energetica nationala – obiectiv primordial care ar trebui sa fie constientizat de orice factor politic, inclusiv din administratia publica locala. Depozitul trebuie sa asigure stocul de carbune necesar functionarii SE Rovinari cu 3 grupuri energetice in perioada de iarna.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here