CE Oltenia, cifre negre! 39 de salariați au murit în acest an. Ultimii doi salariați au decedat la 47, respectiv 49 de ani!

2316

* Lucrau în producție

Doi dintre angajații CE Oltenia au murit în aceste zile. Este vorba despre Ion Unguru, lăcătuș, de numai 47 de ani, care lucra la Cariera Tismana și Costel Lăcătușu, care avea doar 49 de ani, excavatorist la Cariera Lupoaia.

Administrația CEO ignoră, de ani de zile, această situație absolut alarmantă, și nu face nimic pentru a îmbunătăți condițiile de muncă. Ambii salariați sufereau de boli căpătate în timpul anilor lucrați în carierele miniere. Cu toate acestea, legea care-i pensionează mai devreme pe mineri și energeticieni este blocată în Gorj și Dolj, în timp ce se fac doi ani de nenumărate proteste ale salariaților CEO care continuă să iasă în stradă pentru ca 197/2021 să fie aplicată. Guvernul și conducerea CEO par să fie loviți de surzenie, iar în carierele și termocentralele CEO, oamenii au început să moară la vârste de sub 50 de ani, cum sunt cele două cazuri de față.
La ușa apartamentului din Motru al salariatului CEO de la Lupoaia, excavatoristul Costel Lăcătușu, de 49 de ani, colegii au aprins candele. ,,El își depusese demisia pentru ca șefii CEO să-i angajeze soția, fiindcă știa că va muri…”, dezvăluie colegii săi. De asemenea, Ion Unguru, lăcătuș la Cariera Tismana, ,,își depusese dosarul pentru a se pensiona pe caz de boală, însă nu a mai apucat…”, spun colegii săi. Aceste vești extrem de triste au adus pe paginile de socializare, zeci de mesaje de condoleanțe pentru familiile indurate, din partea minerilor și energeticienilor, colegi cu cei doi salariați. Ambii au copii…
M.C.H.

1 COMENTARIU

  1. Acum câteva zile am citit ca pe 3 10 2022 Curtea Constituțională ia o decizie la legea 197/2021.N am mai citit nimic referitor la ce a decis Curtea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here