CE Oltenia are nevoie de bani. Ce scoate la vânzare!

1420

Complexul Energetic Oltenia vrea să vândă mai multe imobile din patrimoniul companiei, care generează doar costuri, pentru a face rost de bani. Pentru asta, Directoratul CE Oltenia solicită aprobarea acţionarilor, decizia urmând a se lua în şedinţa programată pentru data de 12 august.

„Deoarece unele bunuri aflate în patrimoniul Societăţii Complexul Energetic Oltenia SA au devenit nefuncţionale, nemaiputând genera venituri sau care nu îşi mai justifică utilitatea în derularea activităţilor din cadrul procesului de producţie sau a acţiunilor de motivare a personalului salariat, s-a impus o analiză la nivelul direcţiilor/sucursalelor din cadrul CEO prin care să se identifice activele disponibilizabile, spre a fi propuse la vânzare”, susţine CE Oltenia. Imobilele disponibilizate fac parte din patrimoniul SE Turceni şi CRPFM Săcelu. Este vorba despre două cămine de nefamilişti, cantinele, casa de oaspeţi şi un bloc cu 27 de apartamente din oraşul Turceni. Acestea nu produc venituri, însă compania a trebuit să plătească pentru ele taxe şi impozite de circa 300.000 de lei, în anul 2018. Mai mult, Primăria Turceni a trimis somaţii companiei să efectueze, până la sfârşitul anului, lucrări de întreţinere şi reparaţii la cele două cantine, în caz contrar va trece la majorarea impozitului pe clădirile respective de 500%. Impozitul pentru aceste clădiri, aferent anului 2019, este de circa 75 de mii de lei. Compania intenţionează să facă minime lucrări pentru a evita plata unui impozit de circa 400.000 de lei numai pentru cele două clădiri.
Compania mai vrea să vândă şi restaurantul de la Săcelu. Baza de tratament şi hotelul Minerul se află pe terenuri aflate în litigiu şi momentan nu pot fi valorificate. CE Oltenia mai deţine şi o cotă de 37% din hotelul Mina din staţiunea Rânca. Aceste imobile generează costuri importante pentru societate. „Costurile cu amortizarea, dar şi cele cu întreţinerea s-au ridicat la nivelul anului 2018 la suma de 1.821.911,62 de lei, veniturile realizate din activitatea de agrement fiind în sumă de 496.955,85 de lei”, mai arată CE Oltenia. Societatea mai deţine şi hostelul Miami din Târgu-Jiu, dar acesta este pus gaj la bancă pentru un împrumut contractat de companie. El va putea fi vândut în momentul în care nu va mai fi grevat de sarcini.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here