CE Oltenia, amendat cu 7.000 de lei de către ITM Gorj

248

Complexul Energetic Oltenia a fost amendat de către inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj cu suma de 7.000 de lei. Sancțiunea a fost aplicată entităţii energetice ca urmare a finalizării expertizei inspectorilor Compartimentului Securitate şi sănătate în muncă în cazul angajatului CEO care a decedat electrocutat, în luna mai, la Cariera Pinoasa.
Constantin Cartianu, în vârstă de 44 de ani efectua intervenţii la celula electrică a unui utilaj minier de la un depozit de cărbune, moment în care s-a produs un scurtcircuit electric. În urma acestuia, electricianul a suferit arsuri pe 60% din suprafața corpului, fiind transportat cu un elicopter SMURD la Spitalul de Arşi din Bucureşti, unde, trei zile mai târziu, a decedat.
Conform raportului, vina principală i-a aparţinut angajatului care se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, încălcând astfel instrucțiunile proprii de securitate.
Totodată și firma angajatoare, respectiv CE Oltenia, poartă o parte din vină, deoarece a permis angajatului accesul în incinta unităţii în ciuda faptului că acesta consumase alcool. Prin urmare, societatea CEO a fost sancţionată cu o amendă contravențională în valoare de 7.000 de lei.
I.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here