CE Oltenia, amendă de 153.000 de lei – Noii șefi nu au făcut nimic pentru a îmbunătăți condițiile de lucru în cariere și termocentrale

2119

Inspectoratul Teritorial de Muncă a anunțat că în urma controalelor în carierele Complexului Energetic Oltenia au fost găsite numeroase nereguli, fiind aplicată și o amendă de 153.000 de lei.

Sunt exact neregulile pe care le reclamă an de an salariații CEO, fără ca, indiferent de culoarea politică a conducerii societății de stat, acestea nu au fost niciodată luate în seamă. Remedierea situațiilor cu adevărat periculoase pentru salariați nu a fost o prioritate a șefilor CEO.
,,Au fost verificate 37 locuri de muncă, situate pe raza județului Gorj, din cadrul carierelor angajatorului Societatea Complexul Energetic Oltenia S.A., fiind aplicate 19 sancțiuni contravenționale în cuantum de 153.000 lei și dispuse 19 măsuri de remediere a deficiențelor constatate.
Printre deficiențele constatate se numără:
– nerespectarea monografiei de lucru;
– neasigurarea măsurilor de protecție a lucrătorilor la electrosecuritate;
– neasigurarea măsurilor necesare pentru protecția și stingerea incendiilor;
– nefuncționalitatea unor dispozitive de siguranță;
– lipsa sistemelor și dispozitivelor de protecție la organele de mașini aflate în mișcare”, a transmis ITM Gorj.
Șeful ITM Gorj, George Romanescu, a spus: ,,Scopul tuturor acțiunilor de control este acela de creștere a gradului de conștientizare, atât a angajaților, cât și a angajatorilor în ceea ce privește necesitatea aplicării și respectării legislației muncii în privința muncii nedeclarate, subdeclarate și a accidentelor de muncă.”
În data de 17 ianuarie a avut loc gravul accident de la Jilț Sud, în care au murit trei oameni și alți 13 au fost răniți. De atunci și până în prezent, cu noi șefi puși în funcții, administrația CE Oltenia nu a făcut nimic pentru îmbunătăți condițiile de muncă. Controlul ITM a avut loc după tragedie, în perioada 27.01-03.02.2023.
ITM Gorj a mai comunicat: ,,Au fost verificate 37 locuri de muncă, situate pe raza județului Gorj, din cadrul carierelor angajatorului Societatea Complexul Energetic Oltenia S.A., fiind aplicate 19 sancțiuni contravenționale în cuantum de 153.000 lei și dispuse 19 măsuri de remediere a deficiențelor constatate”.
M.C.H.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here