CE Oltenia a raportat profit de aproape 134 de milioane de euro pe primul semestru al acestui an

2231

Complexul Energetic Oltenia a publicat situațiile financiare pe primele șase luni ale anului în curs. Potrivit documentelor, compania a înregistrat o cifră de afaceri netă de 3,1 miliarde de lei (620 de milioane de euro), cu 400 de milioane de lei mai mare, comparativ cu cea înregistrată în aceeași perioadă a anului precedent. Deși există voci în spațiul public care vorbesc despre pierderi la CEO, conform raportării contabile, la 30 iunie a.c., compania a înregistrat un profit de aproape 668 de milioane de lei (134 milioane de euro).

Complexul Energetic Oltenia rămâne compania de top a regiunii Oltenia, în ceea ce privește cifra de afaceri, profitul și numărul de angajați, conform situațiilor financiare din 2022.
Pe primul semestru al acestui an, potrivit raportării contabile publicate de companie, CEO a înregistrat o cifră de afaceri netă de 3,1 miliarde de lei și un profit de aproape 668 de milioane de lei. Compania energetică a cheltuit 778 de milioane de lei cu salariile și indemnizațiile personalului, precum și cu plata asigurările sociale, pe primul semestru al acestui an. 10.741 de salariați, avea CEO la 30 iunie a.c., cu 733 mai puțini față de aceeași dată a anului trecut. Pentru plata tichetelor acordate salariaților producătorul energetic a cheltuit 58,8 milioane de lei. Conform situațiilor financiare, pe primul semestru al anului în curs, CEO a avut cheltuieli cu protecția mediului înconjurător de 866 de milioane de lei, iar subvențiile încasate se cifrează la 450 de milioane de lei.
Claudiu Matei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here