CE Oltenia a obținut autorizația de mediu pentru Cariera Roșia

482

Complexul Energetic Oltenia a obținut autorizația de mediu pentru Cariera Roșia. Este anunțul făcut de parlamentarul de Gorj, Dan Vîlceanu.
„Complexul Energetic Oltenia a obținut autorizația de mediu pentru Cariera Roșia, pierdută de pesediști anul trecut. În urmă cu câteva săptămâni, Guvernul a reparat erori legislative făcute tot de pesediști și care blocau fronturile de lucru. La începutul anului, Guvernul Ludovic Orban a acordat companiei un ajutor de salvare istoric, de 251 de milioane de euro, fără de care CEO nu ar fi putut supraviețui.
Tot Guvernul PNL a avut curajul să ia o serie de măsuri și să facă un plan pentru următorii ani, astfel încât compania să se dezvolte și să se adapteze regulilor privind reducerea poluării.
Totodată, Guvernul estimează investiții de miliarde de lei la CE Oltenia, acesta fiind primul plan real pentru această societate”, a comunicat Vîlceanu.
Acordul de mediu a fost însă anulat de instanță, în toamna anului trecut, în urma unei acțiuni a ONG-ului de mediu, Bankwatch România.
Lucrările de excavații la cariera Roșia de Jiu au început în anul 1973. Pentru continuarea lucrărilor de exploatare a lignitului este necesară ocuparea a 280,89 hectare de teren agricol și pădure. Cărbunele de la Roşia alimentează grupurile energetice de la Termocentrala Rovinari. Roșia este cea mai mare carieră minieră a Complexului Energetic Oltenia.
IRINA IRINOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here