Ce meniu de sărbători au pacienţii internaţi la Spitalul Județean

1223

De sărbători, Crăciun și Revelion, bolnavii care rămân internați în Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu vor avea parte de un meniu de sărbătoare, din care nu lipsesc sarmalele, friptura și cozonacul.

Deoarece înainte de Crăciun, unii pacienți țin post, există și un meniu religios pregătit special pentru ei (ciorbă de zarzavat cu orez, iahnie de fasole uscată, mâncare de cartofi etc).

Potrivit asistenților dieteticieni, de Crăciun, meniul bolnavilor internați la SJU Târgu-Jiu va conține ciorbă de legume cu aripi de pui, ciorbă de perișoare, friptură de piept de pui cu piure de cartofi, sarmale, friptură de pui cu orez, friptură de vită cu orez și legume, friptură de pui cu cartofi ungurenești sau cu sote de fasole verde, portocale, cozonac – în funcție de regimul stabilit de medicul curant.

„De Revelion, pacienții care vor fi internați vor consuma, în funcție de dieta recomandată de medic, ciorbe de legume și carne de pui, sarmale, pulpă de vită sote cu mâncare de fasole verde sau cu pilaf de orez, friptură de pui cu cartofi natur, friptură de vită cu pilaf de orez, portocale și cozonac. În funcție de dieta recomandată de medicul curant, pacienții pot beneficia și de un supliment zilnic, respectiv compot, iaurt, smântână, napolitane, fructe, brânză etc”, a precizat Mihaela Țicleanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean.

Majoritatea pacienților beneficiază de hrană în valoare de 22 lei/ziua de spitalizare, sumă care acoperă cele trei mese. Această sumă crește în funcție de boală, astfel că bolnavii de diabet sau cei oncologici, de exemplu, beneficiază de o normă de hrană de 33 lei/zi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here