Ce mască foloseşti pentru tenul tău?

514
mascaOferă un plus de prospeţime tenului tău prin aplicarea de măşti cosmetice, hidratante, exfoliante sau antirid acestea stimulând circulaţia sângelui. Efectele ar trebui să fie vizibile destul de repede, deoarece prin aceste măşti se îndepărtează de la suprafaţa pielii celulele moarte. Când vă procuraţi măştile e bine să ţineţi seama de tipul de ten pe care îl aveţi.

Primul pas pe care trebuie să-l faceţi înainte de aplicarea măştii este de a curăţa bine tenul, iar pentru ca substanţele să intre mai bine în piele, este bine să ne tamponăm faţa cu comprese îmbibate în infuzie de muşeţel. Astfel, porii se vor deschide mult mai uşor, iar ingredientele hrănitoare vor acţiona mai bine la nivelul pielii. Pentru a întinde mai bine şi a uniformiza masca, aceasta se aplică cu ajutorul unei pensule şi se lasă aproximativ 20-25 de minute, timp în care ne vom relaxa. Masca se aplică atât pe faţă cât şi pe gât, dar fără a se acoperi zona ochilor. Se pot pune rondele de castravete, care au un efect foarte hrănitor.
Folosiţi pentru îndepărtarea măştii, un burete îmbibat în apă călduţă, pentru a nu lăsa urme asupra pielii şi a se îndepărta uşor, iar la sfârşit vom folosi o loţiune tonică şi o cremă hidratantă. Operaţiunea se poate repeta o dată, maxim de două ori pe săptămână în funcţie de tipul de ten şi de rezultatele pe care dorim să le obţinem.
Măşti pentru ten uscat
Iată câteva măşti indicate pentru tenul uscat:
Masca pe bază de drojdie de bere şi miere de albine: o bucăţică de drojdie de bere se amestecă cu o linguriţă de miere de albine.
Masca pe bază de tărâţe de grâu, miere de albine şi glicerină: amestecaţi o linguriţă de miere cu o linguriţă de glicerină şi 3 linguriţe de tărâţe de grâu.
Masca pe baza de miere de albine, gălbenuş de ou şi ulei de măsline: se amestecă gălbenuşul de ou crud cu o linguriţă de miere de albine şi o linguriţă de ulei de măsline.
Măşti pentru ten gras
Masca pe bază de albuş de ou şi zeamă de lămâie: se bate spumă albuşul de ou şi se amestecă cu o linguriţă zeamă de lămâie.
Masca pe bază de argilă şi suc de roşii: sucul unei roşii proaspete se amestecă cu 2 linguri de argilă până la omogenizare.
Mască pentru ten deshidratat
Masca pe bază de gălbenuş de ou, ulei de măsline şi vitamina A: se amesteca bine gălbenuşul de ou cu uleiul de măsline şi se adaugă 15 picături de vitamina A.
Masca pentru ten cu pori dilataţi
Masca pe baza de drojdie de bere şi zeamă de lămâie: 25 de grame de drojdie de bere se amestecă cu o linguriţă de zeamă de lămâie.
Masca pentru ten cu puncte negre
Masca pe baza de albuş de ou şi mălai: se bate spumă un albuş de ou şi se amestecă cu 2 linguriţe de mălai. Pentru îndepărtarea măştii se foloseşte o pânză perfect curată după care se spală cu apă călduţă.
Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.