Ce facem în caz de intoxicaţie alimentară

1387
dureri abdominaleIntoxicaţia alimentară conduce la o dezhidratare a corpului şi produce vărsături, diaree. Această boală este cauzată de viruşi sau bacterii care se regăsesc în produsele alimentare stricate sau gătite în mod necorespunzător.
Bacteria salmonella se regăseşte în carnea crudă, carnea de pasăre crescută la ţară, ouă sau produse nepasteorizate.

Simptomele apar de regula la câteva ore după ce ai consumat alimentele. Pot apărea crampe abdominale, greţuri, vărsături, diaree, dureri de cap.
Organismul se deshitratează şi pierde multe lichide. Apa este cea mai bună pentru a înlocui lichidele pierdute. De asemenea, supa şi sucul de mere te-ar mai putea ajuta.
Poţi mânca alimente uşor digerabile, cum ar fi biscuiţi, orez, banane, pâine prăjită şi ceaiuri de ghimbir sau ceai de muşeţel. Mai este indicat să mănânci iaurt făcut în casă. Evită laptele, grăsimile şi cafeaua, câteva zile până când îţi revii.
Poţi să iei pastile împotriva diareei sau împotriva greţurilor. Cel mai indicat este să iei legătura cu un medic, pentru a-ţi recomanda un tratament.
Sfaturi utile
Nu consumaţi cartofi încolţiţi, deoarece încolţirea produce solamina care este o substanţă otrăvitoare. Dacă totuşi trebuie să se consume se scobesc adânc în locul în care au apărut mugurii ca să se îndepărteze partea cu solamina.
Germenii de grâu au efecte terapeutice
Germenul de grâu conţine substanţe preţioase şi vitalizante şi poate fi benefic pentru stări depresive, favorizează digestia şi stimulează nutriţia.
Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here