Ce fac românii pentru a se simți în siguranță în vremuri incerte

1286

Inflația, războiul din Ucraina și instabilitatea generală economică determină tot mai mulți români să ia măsuri în ceea ce privește siguranța lor. Iată, concret, ce fac oamenii pentru a se simți în siguranță.

Își asigură locuința

Există 2 modalități pentru asigurarea locuinței. Prima modalitate, care este și obligatorie, este reprezentată de asigurarea PAD, iar cea de-a doua modalitate este reprezentată de asigurarea facultativă.

În timp ce asigurarea PAD presupune protejarea împotriva dezastrelor naturale, acoperind daunele produse de inundații, cutremure sau alunecări de teren, o asigurare locuinta facultativă acoperă și pagubele produse accidental imobilului.

Există mai multe opțiuni de asigurări facultative pentru locuințe, atât în România, cât și în străinătate. Astfel, dacă de exemplu, deții o locuință în Belgia sau Olanda, poți să alegi din mai multe oferte de asigurări și să optezi pentru o asigurare avantajoasă pentru tine. Pentru a-ți fi cât mai ușor să identifici care este aceasta, folosește un calculator asigurare online.

Economisesc

Când prezentul este caracterizat de instabilitate și viitorul devine incert, astfel că din ce în ce mai mulți români încep să economisească pentru siguranța viitorului. O metodă eficientă de economisire este cea intitulată „ 50 /30/ 20”. Aceasta presupune ca din total venituri lunare, 50% să folosești pentru cheltuieli uzuale, 30% să folosești pentru dorințe, iar 20% să folosești pentru economii și investiții.

Dacă îți dorești să economisești și să investești în același timp, îți poți deschide un cont de economii sau un depozit la termen. În ambele cazuri, instituția financiară pe care o alegi pentru deschiderea contului, îți va plăti o dobândă în funcție de suma de bani pe care o depui și de perioada de timp în care alegi să ții contul deschis.

Evită călătoriile

Pentru că tot mai multe zone de pe glob sunt fie sub amenințare de război, fie sub amenințări climatice, călătoriile pot reprezenta un factor de risc în viața fiecăruia dintre noi. Din acest motiv, evitarea călătoriilor, în special în zone nesigure, se află printre principalele decizii pe care le iau românii responsabili.

Pentru a te simți în siguranță, este indicat să eviți călătoriile în perioade incerte sau, dacă totuși îți dorești o vacanță, nu uita să te documentezi foarte bine cu privire la destinația pe care o alegi.

Asigurarea locuinței, economisirea baniilor și evitarea călătoriilor în destinații nesigure sunt principalele criterii pe care ar trebui să le ai în vedere în vremuri incerte. Atât pentru tine, cât și pentru familia ta, siguranța prezentului și a viitorului trebuie să fie pe primul loc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here