Ce dorinţe şi-au pus la urne politicienii din Gorj

459

De la primele ore ale dimineţii, aleşii din Gorj s-au grăbit să îşi exercite dreptul la vot pentru a putea aştepta apoi în sediile partidelor rezultatul scrutinului de duminică. Destul de matinali au fost astfel Florin Cârciumaru, Vasile Popeangă şi Dan Vâlceanu, urmaţi de Dian Popescu, Mihai Weber, Camelia Khraibani, Ion Călinoiu, Bebe Viorel-Ionică şi Virgil Drăguşin. Toţi aleşii şi-au creionat apoi prezidenţiabilul dorit şi motivele pentru care îl văd în turul al doilea.

DSC_0303Şeful PSD Gorj, Florin Cârciumaru, a venit la Şcoala Vădeni alături de soţie pentru a vota preşedintele ţării. Cârciumaru a declarat că a votat “cu încredere pentru un om care să ajute oraşul Târgu-Jiu şi judeţul Gorj pentru a se dezvolta pe viitor”. “Sper ca prin votul de astăzi românii să trimită la Cotroceni un om care a demonstrat prin tot ceea ce a făcut până acum că îşi doreşte ca România să fie cu adevărat reprezentată la un nivel destul de ridicat pe plan extern, un om care ştie să unească cu adevărat românii şi un om care să lupte cu adevărat pentru prosperitatea românilor. Iar pe plan local am votat cu încredere un om care să ajute oraşul Târgu-Jiu şi judeţul Gorj pentru a se dezvolta pe viitor”, a spus Florin Cârciumaru.

DSC_0314Vâlceanu a votat ca să nu i se fure votul
Copreşedintele ACL Gorj, Dan Vâlceanu, a votat după ora 8.00 la secţia 17 din municipiu, cu menţiunea că “în Gorj e mai bine să mergi la vot ca să nu voteze alţii în locul tău”, referindu-se la dosarul în care peste 100 de persoane din judeţele Gorj, Vrancea şi Teleorman au fost duse în 24 octombrie în Capitală cu autocare, însoţite de maşini ale Poliţiei şi Jandarmeriei, pentru a fi audiate în calitate de martori în dosarul referendumului. “În primul rând, am votat pentru că am dreptul să votez în România şi pentru că în Gorj e mai bine să mergi la vot ca să nu voteze alţii în locul tău, avem întâmplări din punctul acesta de vedere. Pe de altă parte, am votat pentru o Românie europeană şi pentru un preşedinte care să fie aşa cum noi ni-l dorim: imparţial, puternic şi care să ne facă mândri că mergem la vot şi că suntem europeni”, a precizat preşedintele PDL Gorj.

DSC_0316Dian, vot ca să se oprească circul politic
Senatorul Dian Popescu, a votat tot la Liceul Teologic dar la secţia nr. 19. “Este un vot foarte important, cred că a venit momentul ca în politica română, de la centru spre teritoriu, să oprim circul politic”, a declarat şeful PNL, menţionând că este prea multă vrajbă, lucru demonstrat în această campanie electorală.

foto 008Călinoiu, vot pentru locurile de muncă din CEO
Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj a votat “pentru stabilitate, normalitate, bunăstare, dar şi pentru o Românie a tuturor”, acesta exercitându-şi dreptul de vot la secţia nr. 34 din municipiul Târgu-Jiu, aflată în incinta Colegiului Comercial Virgil Madgearu. “Am votat pentru linişte, înţelegere, stabilitate, normalitate, am votat pentru o Românie a noastră, a tuturor, pentru România medicilor, a dascălilor, a tinerilor, a pensionarilor, pentru bunăstare. Am votat pentru locurile de muncă de la Complexul Energetic Oltenia, pentru garantarea acestora. Nu am emoţii pentru că sunt optimist că trebuie să ne vină şi nouă o dată ceasul să trăim mai bine, să o ducem mai bine”, a declarat Ion Călinoiu.

foto 010Văcaru a votat pentru un preşedinte care să construiască
Prefectul judeţului Gorj, Alin Văcaru, a declarat duminică, la ieşirea din secţia de votare, că a votat “pentru o Românie europeană şi pentru un om care să construiască, nu să dezbine”. “Am votat în primul rând pentru o Românie europeană, am votat un om care să construiască, nu să dezbine. Avem nevoie de un viitor mai bun, după 25 de ani, avem nevoie de stabilitate, de un om cu responsabilitate”, a declarat Alin Văcaru. Prefectul a votat la secţia numărul 44 din municipiul Târgu-Jiu.

foto 020Deputaţii PSD au vrut o schimbare
Deputatul PSD Mihai Weber a votat la Secția Nr. 6 de la Liceul nr.2. Acesta a declarat că a pus ştampila pentru “un președinte care a unit românii şi care să ne reprezinte pe toţi”. De asemenea, Camelia Khraibani, deputat PSD, a votat la Secția nr. 65 din Motru “pentru o viață mai bună”. Deputatul PSD a mers la vot cu gândul de a avea un altfel de preşedinte. Colegul celor doi, deputatul PSD, Vasile Popeangă, a plecat în teritoriu pe la secţiile de votare după ce şi-a exprimat votul la o secţie de la Şcoala Generală “Constantin Săvoiu” din Târgu-Jiu. Popeangă era convins că peste 50% dintre gorjeni vor merge la vot pentru a-şi alege noul preşedinte al României.

bebe ionicaVicepreşedintele PSD, Bebe Ionică, a votat pentru stabilitate
Bebe Viorel Ionică, Secretar de Stat, a votat în Colegiul 1, zona pe care a coordonat-o în această campanie. Acesta şi-a exercitat votul la Leleşti, comună din acest colegiu, alături de primarul localităţii, Marian Rotaru. “Am votat un preşedinte care uneşte, un preşedinte pentru gorjeni, un adevărat lider pentru români. Am votat pentru stabilitate şi pentru un viitor sigur”, a declarat Bebe-Viorel Ionică, la ieşirea de la urne.

bebe ionica (1)Morega le-a cerut gorjenilor să nu-şi risipească votul
Preşedintele Institutului de Analiză şi Investigaţii Publice şi Politice Gorj, Dan Ilie Morega, i-a îndemnat duminică pe gorjeni să meargă la vot să-şi aleagă viitorul. Morega a menţionat că gorjenii au pe cine alege din cei 14 candidaţi înscrişi în cursa pentru preşedinţia ţării, şi i-a sfătuit pe cetăţeni să nu-şi irosească votul pe candidaţii de care n-au auzit nimic bun până acum.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here