Ce donații au ajuns la spitalul COVID din Gorj

949

Asociația Zi de Bine, fondată de Melania Medeleanu, a trimis donații în valoare de 86.000 de lei spitalului din Târgu-Cărbunești, unitatea sanitară fiind desemnată să trateze pacienții din Gorj care au coronavirus. Pe lista donațiilor se găsește și un ventilator, aparat necesar bolnavilor de Covid-19 aflați în stare gravă.

Mai precis, la spitalul din Târgu-Cărbunești a ajuns aparatură medicală în valoare de aproape 63.000 de lei. Este vorba despre un ventilator și două injectomate. Totodată, s-au achiziționat 1.700 de măști chirurgicale și KN95, 400 de perechi de mănuși chirurgicale, 4.000 de botoși scurți, 80 de combinezoane, 40 de ochelari de protecție, 200 de halate, 140 de viziere de protecție, 400 de bonete, 200 de viziere, 100 de lenjerii de pat de unică folosință, 7 covoare dezinfectante, 24 litri de dezinfectant și 5 litri de gel dezinfectant pentru mâini.
În această campanie s-a implicat și jurnalista de la Digi24, Izabela Pănescu, originară din Târgu-Jiu.
„Țineți minte strângerea de fonduri pe care am făcut-o pentru Spitalul de Urgență Târgu-Cărbunești din Gorj? Am strâns atunci 16.648 de lei, dar am avut surpriza ca fetele de la Asociația ZI de BINE să mai trimită acolo un ventilator, consumabile și multe altele! În total, în această perioadă, au trimis aparatură, dezinfectanți și echipamente de protecție în valoare de 85.988 de lei. (…) Vă mulțumesc din suflet tuturor celor care ați donat, mulțumesc Asociației Zi de Bine, care s-a ocupat de toate achizițiile, au muncit enorm! Mulțumiri merg și către Fundația Elpis și NIVEA, care au donat banii necesari ventilatorului”, a anunțat Izabela Pănescu, realizatoarea emisiunii „Tinerețe fără bătrânețe”.
În acest moment, la spitalul din Târgu-Cărbunești sunt cinci ventilatoare, dintre care unul este împrumutat de la Târgu-Jiu. Peste 30 de gorjeni se află internați la spitalul din Târgu-Cărbunești. Doi dintre ei sunt la terapie intensivă, dar nu sunt intubați.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here