Ce decizie a luat ministrul Educaţiei vizavi de Evaluarea Naţională

144

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, cere şcolilor să găsească soluţii pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare ale elevilor din clasa a VIII-a, după ce la simularea Evaluării Naţionale au obţinut medii peste 5 doar 50,68 la sută, informează Mediafax.

La nivelul judeţului, 48,09% dintre elevii gorjeni de clasa a VIII-a care au participat la simularea Evaluării Naționale au reușit să obțină medii peste 5. La Matematică, doar 34,17% dintre elevi au reușit să obțină note peste 5; în schimb, la Limba română procentul de promovare este de 68,89%. La Matematică s-au înregistrat 15 note de 10, iar la Limba română șapte.

„În acest sens, ministrul Sorin Mihai Cîmpeanu solicită atât analiza rezultatelor obţinute, la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ în care s-a desfăşurat simularea (prin discuţii individuale cu elevii/şedinţe cu părinţii şi dezbateri la nivelul claselor/consiliului profesoral), cât şi adoptarea soluţiilor optime pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare în perspectiva examenului pe care elevii îl vor susţine la finalul clasei a VIII-a”, se arată într-un comunicat de presă al MECS.

Evaluarea Naţională va avea loc în perioada 22-24 iunie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here