Ce culori se poartă în 2018

755

Dacă stăm să ne gândim la criteriile care ne determină să facem alegeri atunci când dorim să purtăm o ținută sau să achiziționăm haine, primele lucruri care ne vin în minte sunt materialele, forma și design-ul croiului și bineînțeles culorile articolelor vestimentare. Anul 2018 se anunță a fi unul în care trendul se îndreaptă către două direcții simultan. Pe de-o parte la mare căutare vor fi culorile puternice și vibrante, care amintesc de curentul fauvist din picturile franțuzești, iar de cealaltă parte se situează culorile deschise și pastelate în mare vogă anul acesta atât pentru bărbați, cât și pentru femei.

Ultraviolet și albastru intens
Ultravioletul a fost desemnată culoarea anului 2018, aceasta simbolizând după declarațiile celor de la Pantone „originalitate,ingenuitate și gândire vizionară”. Rochiile, fustele și încălțămintea realizată în tonuri de ultraviolet nu necesită de obicei alte completări fiind indicat să fie purtate simplu ca articole de sine stătătoare fără alte adăugări inutile. Această culoare puternică și complexă poate fi completată de câteva accesorii precum cercei sau poșete în aceeași nuanță pentru a contura mai bine violetul din ținuta ta principală. Albastrul intens, o altă nuanță, care se aseamănă cel mai mult cu valurile mării, va fi foarte des întâlnită anul acesta fiind o culoare independentă care se potrivește foarte bine în combinații cu roșu purpuriu, coral, bordo și auriu. Alegerea acestei nuanțe de culori pentru anul 2018 va transmite pentru cei care poartă, încredere și putere aducând în viețile noastre cotidiene foarte agitate și aglomerate mult calm și optimism.

Rozul pal, grenadina și nuanțele de roșu intens
Anul acesta vine în nuanțe mai neutre și mai estompate fiind deseori utilizat în cadrul fustelor vaporoase tutu. Nuanța de roz pal nu cere neapărat texturi mătăsoase, designerii folosind această culoare atât pentru paltoane groase sau cardigane tricotate, cât și pentru diverse tipuri de rochii, în special rochiile din satin. Rozul pal este o culoare romantică foarte elegantă și modernă pe care o puteți adopta la rochii, fuste, blugi sau pantaloni și o puteți combina cu succes cu alte culori precum alb, negru, auriu sau argintiu pentru un aspect deosebit de stylish. Grenadina și nuanțele de roșu intens vor fi, de asemenea, la mare căutare în anul 2018 sub diverse variațiuni ale acestor culori. Nuanța “grenadin” nu foarte întâlnită în magazinele de modă, a devenit populară anul acesta datorită căldurii și veseliei pe care o transmite. Alte nuanțe de roșu închis, care se vor afla pe podiumurile de anul acesta, sunt cele care se îndreaptă către vișiniu sau culoarea rodiei coapte.

Gri neutru, bej-galben și muștar
Griul este o nuanță calmă care se potrivește la o multitudine de variante de ținute prin aerul său de universalitate. Îl putem purta în ocazii variate pentru că este deosebit de versatil și nedemodabil, portul său nepunând prea mari probleme de asortare. Griul neutru rămâne mereu în topul culorilor care ne dau prestanță fiind foarte potrivit de purtat în cazul paltoanelor clasice, a cămășilor, a pantalonilor cu dungă sau a pantofilor nude. Bej-galben și muștar sunt culori pe care se pune un accent din ce în mai mare anul acesta, nuanțele de galben și bej fiind foarte promovate pentru căldura și armonia pe care o transmit, dar și pentru combinațiile inedite care pot fi create între ele sau cu alte culori.
Alexandra Cruceru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here