Ce categorii de gorjeni nu mai plătesc impozite la stat

299

Peste o mie de persoane din judeţul nostru nu vor mai plăti dări la stat ca urmare a unei ordonanţe aprobate de Guvern în cursul acestei săptămâni.

Guvernul a modificat, prin ordonanţă de urgenţă, Codul Fiscal, pentru a restabili facilităţile fiscale acordate până la 31 decembrie 2015 veteranilor de război, văduvelor de război, persoanelor persecutate din motive politice, precum şi celor deportate în străinătate ori constituite în prizonieri. În cazul veteranilor şi al văduvelor de război, se va aplica scutirea integrală de la plata impozitelor pentru clădirile şi terenurile deţinute în comun cu soţii/soţiile acestora, precum şi pentru un mijloc de transport, la alegere.
“La nivelul judeţului Gorj, în baza noastră de date există 1.354 de veterani de război, iar alte 41 de persoane primesc indemnizaţii de orfani şi văduve de război”, a declarat Daniela Negoiţă, director adjunct în cadrul Casei Judeţene de Pensii Gorj.
Pentru persoanele persecutate din motive politice şi cele deportate în străinătate ori constituite în prizonieri şi soţii/soţiile acestora, scutirile se acordă pentru locuinţa de domiciliu, terenul aferent acesteia şi pentru un mijloc de transport, la alegere. În cazul clădirilor, terenurilor sau al mijloacelor de transport deţinute în comun de soţi cu o terţă persoană, facilitatea fiscală se va acorda doar pentru partea deţinută de categoriile sus menţionate şi de soţii/soţiile acestora, nu şi terţilor. Scutirile de impozit se vor aplica de la data intrării în vigoare a actului normativ. Autorităţile locale au obligaţia să recalculeze impozitele datorate de persoanele ce fac obiectul modificării Codului Fiscal – soţii/soţiile persoanelor mai sus menţionate – pentru perioada cuprinsă între 1 ianuarie 2016 şi data intrării în vigoare a Ordonanţei de Urgenţă.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here