Ce cămașă de bărbați să porți la un interviu de angajare – uni sau cu model?

1064

Indiferent dacă e primul tău interviu de angajare sau dacă ai deja experiență în această situație, câteva sfaturi despre vestimentația pe care ar trebui să o afișezi la un interviu de angajare nu pot decât să îți fie de folos.

De unde să începi în a-ți construi garderoba pentru un interviu de angajare?

Informează-te asupra codului vestimentar pe care îl are compania la care vei susține interviul de angajare. Poți afla acest detaliu accesând pagina web sau paginile de social media ale companiei respective. Dacă vizualizând paginile oficiale ale companiei observi că ținuta este office sau casual în care predomină anumite culori, atunci ar fi o idee bună să adopți un stil asemănător. Totul pentru a-l face pe angajator să te perceapă ca pe cineva care lucrează deja acolo. Acum că ți-ai făcut o idee despre lucrurile la care trebuie să fii atent atunci când îți construiești vestimentația, să trecem la pasul următor.

 

Și totuși, întrebarea rămâne: cămășile purtate de bărbați la interviu să fie uni sau cu model?

Răspunsul e: depinde! Depinde în primul rând de compania la care vei susține interviul, dar depinde și de industria și de poziția pentru care aplici.

Așa cum am menționat și mai sus, ar fi bine ca stilul adoptat de tine la interviu să semene cu stilul manifestat în companie. Plecând de la această idee, pot exista două situații. Prima situație este cea în care stilul adoptat trebuie să fie formal, iar a doua situație este cea în care stilul nu trebuie să fie neapărat formal.

Pentru prima situație este foarte simplu de alcătuit ținuta, pentru că o ținută formală este caracterizată de haine fără imprimeuri sau texturi. Ca să respecți acest cod vestimentar, vei opta pentru o cămașă uni. Și pentru că sobrietatea ținutei este un factor important, recomandarea este ca pentru cămașă să te rezumi la culorile alb sau albastru.

Pentru a doua situație, cea în care stilul nu e neapărat să fie formal, ținuta poate fi formală sau smart casual. Trebuie luat în considerare faptul că te duci la un interviu și că probabil vei fi judecat în primele 30 de secunde din momentul în care intri în sală. Pentru ținuta smart casual, cămașa aleasă poate avea un model, dar condiția este ca acesta să fie discret.

Tot cu un model discret ar trebui să fie și sacoul, în cazul în care optați pentru sacouri casual bărbați.

Formal sau smart casual, discreția este cheia! Deși foarte importantă, ținuta ar trebui să ocupe locul second ca importanță atunci când vorbim de un interviu. Vei vrea să ieși în evidență prin lucrurile pe care le știi și pe care le spui.

Merită să ai în garderobă cămăși uni sau cu model pentru folosirea lor la interviuri?

Răspunsul e: da! 

Și ca primă piesă recomandarea noastră este cămașa albă. Orice garderobă a unui bărbat trebuie să aibă în ea o cămașă albă. Aceasta poate reprezenta o etichetă clasică în orice ținută.

Cămașa cu model discret e a doua recomandare. Aceastea îți va fi utilă la interviurile unde adopți ținuta smart casual.

Oferta de cămăși bărbați din ziua de astăzi este foarte generoasă, mergând de la producători locali până la articole de import. Astfel că o garderobă adecvată este doar la un click distanță de tine!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here