Ce a declarat ministrul Transporturilor despre greva CFR

265

Companiile feroviare au parcurs toate etapele necesare demarării negocierilor cu federațiile sindicale reprezentative și au respectat termenele legale pentru elaborarea și promovarea bugetelor pentru acest an care prevăd creșteri salariale, se arată într-un comunicat al Ministerului Transporturilor.”Am avut în vedere mărirea anvelopei salariale pentru angajații feroviari. Se pare că mesajul aceasta nu a ajuns în teritoriu. Ca lideri de sindicat, spuneți că nu susțineți acest protest spontan. Cu toate acestea, fac apel și la dumneavoastră, să vă asigurați că informația despre creșterea salarială va ajunge la oameni”, a declarat ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, citat de Agerpres.

Miercuri după-amiază, la sediile CFR S.A. și CFR Călători au avut loc noi runde de negocieri pentru încheierea de acorduri sau acte adiționale la Contractele Colective de Muncă. Au fost analizate și discutate soluții pentru revendicările și problemele salariaților.

O parte dintre angajații feroviari au declanșat, miercuri dimineața, un protest spontan, o serie de trenuri fiind oprite pe șapte regionale, mai puțin Constanța, a informat CFR SA. Trenurile au fost oprite pe regionalele București, Craiova, Timișoara, Cluj, Brașov, Iași și Galați. Contractul Colectiv de Muncă al angajaților CFR SA a expirat, miercuri, iar mâine expiră și Contractul Colectiv de Muncă al angajaților de la CFR Călători.(A.C.)

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here