Ce a cerut Comisia Europeană administrației Complexului Energetic Oltenia!

2356

* La cheremul ONG-urilor ecologiste

Acţiunea celor şase organizaţii ecologiste, în frunte cu Greenpeace, care au cerut Comisiei Europene, la 31 mai, un plan de restructurare a Complexului Energetic Oltenia mai drastic, nu a rămas fără urmări.

,,Ca de obicei, Greenpeace vrea să blocheze tot”
Astfel, la rândul ei, Comisia Europeană a cerut autorităților române din energie să lămurească problema, în sensul ca Ministerul Energiei şi administraţia CE Oltenia să răspundă, în scris, ecologiștilor cu privire la problemele ridicate de aceştia. Între timp, compania lucrează la un alt plan de restructurare, în care din cele cinci grupuri energetice, la CEO, din planul iniţial, în cel de-al doilea, vor rămâne doar trei: „Comisia Europeană ne-a transmis să formulăm răspunsuri cu privire la sesizările făcute de cele şase ONG-uri. Şi asta facem. Ca de obicei, Greenpeace încearcă să blocheze tot”, a declarat, ieri, președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan.
Organizațiile argumentează într-un raport adresat oficialilor Comisiei Europene că planul de restructurare în forma actuală face România mai dependentă de combustibili fosili și împiedică tranziția justă a județului Gorj.
M.C.H.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here